Noi relaxări de la 1 iunie


Conform programului anunțat de guvern, următoarele relaxări vor fi din data de 1 iunie. Florin Cîțu a anunțat că nu se pune problema schimbării programului de relaxare.

Odată cu începerea lunii iunie, guvernul are în plan noi măsuri de relaxare a restricțiilor. Planul de relaxare se referă la organizarea de spectacole şi evenimente private. O altă măsură de relaxare vizeaz și activităţile sportive.

Această ultimă decizie vine și pe fondul Campionatului European care va avea patru meciuri de jucat la București. Conform FRF pe Arena Națională meciurile din grupe și optimile de finală se vor juca cu cel mult 12.500 de spectatori în tribune.

De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri.

Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun  motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat Florin Cîțu.

Umrătoarele măsuri de relaxare vor veni de la 1 iulie, având în vedere organizarea de nunți, botezuri, cu maxim 70 de persoane participante, păstrându-se totuși distanțarea socială, ca și până acum.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.