Poliția, avertisment! A apărut o nouă înșelătorie prin SMS


Poliţia Română a lansat un avertisment important pentru populație, după ce apărut o nouă metodă de înşelătorie prin SMS! Potrivit oficialilor, în cazul în care vă lăsați purtați de curiozitate și urmați toți pașii care vă sunt indicați, riscați să vă infectați telefonul cu malware.

Reprezentanții Poliției județului Brașov au declarat că tot mai multe persoane au început să primească mesaje în care este scris că pachetul lor este pe drum și sunt puse să urmărească un link. Cei care dau click riscă să își viruseze telefonul.

,,Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute! Mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul: «Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici», urmat de un link. Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații. În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware”, au explicat poliţiştii.

Între cei care au trimis mesaje că au fost contactaţi în acest fel se numără şi români din Germania, Regatul Unit, Italia, Elveţia, Franţa, Ţările de Jos, Austria, iar cei mai mulţi au spus că nu au accesat link-ul sau că au încercat, dar nu au reuşit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.