Nou contract semnat de Primăria Făgăraș. Mai multe unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale noi


  • Primăria Făgăraș a câştigat o finanţare de peste 15 milioane de lei din PNRR pentru modernizarea şcolilor şi grădiniţelor din municipiu.

Primăria Făgăraș a câştigat o finanţare de peste 15 milioane de lei din PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale noi a unităților de învățământ preuniversitar (grădiniţe, şcoli, licee), dar și a unităților conexe din oraş (Clubul Copiilor Făgăraș).

Gheorghe Sucaciu, primar municipiul Făgăraș

,,Dezvoltarea infrastructurii școlare este un obiectiv important atât pentru noi, cât și pentru copiii și elevii municipiului Făgăraș. În acest sens, am semnat în 16.08.2023 contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe de pe raza municipiului Făgăraș, județul Brașov”. De asemenea, prin realizarea acestei investiții ne dorim să consolidăm infrastructura aferentă sistemului de învățământ asigurând copiilor și elevilor spații sigure, curate și condiții moderne și de calitate pentru o desfășurare optimă a activităților școlare. Contractul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)- Componenta C15 – Educație și are o valoare totală de 15.277.962,77 lei cu TVA”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Unitățile de învățământ care vor bebeficia prin intermediul proiectului de echipament IT, mobilier și materiale didactice sunt Clubul Copiilor Făgăraș, Grădinița cu PP „Albinuța”, Grădinița cu PP „Pinochio”, Grădinița cu PP „Prichindeii ”, Grădinița cu PP „Voinicelul”, Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, Colegiul „Aurel Vijoli”, Colegiul Național „Doamna Stanca” și Colegiul Național „Radu Negru”.

Contractul de finanţare a fost semnat miercuri, 16 august.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.