O tânără făgărășeancă, a cărei săritură în lungime este de 5,76 metri, este campioana României la acest sport


Despre Cristina Ștefania Spînu am mai scris în luna martie a.c., când a avut loc la Bucureşti, Campionatul Naţional U 18 la atletism (Juniori 2), care s-a desfăşurat în sala de sport ,,Lia Manoliu”. Făgărăşeanca a participat la două probe: săritura în lungime şi ştafetă.

La săritura în lungime, performanța sa de 5,69 metri i-a adus atunci locul I pe podium, la secţiunea feminin. A mai participat la proba de ştafetă împreună cu alte sportive de la CSM Bucureşti – 4X400 metri. La această probă echipa din care a făcut parte a obţinut locul II.

Făgărășeanca uimește din nou, doborându-și propriul record. ,,În perioada 28-29 mai, la Pitești s-a desfășurat Campionatul Național U18 și probe combinate etapa finală. Am cucerit medalia de aur la săritura în lungime cu o performanță de 5,76 metri, ceea ce înseamnă personal best. Iar, împreună cu ștafeta de la CSM București, am cucerit medalia de bronz la 4 x 100,200,300,400 metri”, spune Cristina.

 

Cristina Ștefania Spînu este făgărăşeancă, dar acum locuieşte în oraşul Voluntari din judeţul Ilfov, unde este legitimată la CSO Voluntari. Părinţii şi fratele ei locuiesc în continuare în Făgăraş, dar Cristina, pentru a-şi atinge visul, s-a mutat departe de casă spre a fi aproape de locul unde face antrenamente şi de antrenorul său, Calfa Vlad. Ea este elevă la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Voluntari, clasa a IX-a.

Făgărășeanca vrea să participe la Campionatul European de Juniori 2 la atletism, care se va desfăşura în Israel în perioada 4-7 iulie.

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.