Orașul Victoria a depus încă trei proiecte pentru finanțare europeană. Până acum au fost depuse proiecte de 20 de milioane de euro


După ce a anunțat recent că va primi peste 3,8 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a 7 blocuri din oraș, iată că orașul Victoria depune alte trei proiecte spre a fi finanțate prin PNRR.

Primarul Camelia Bertea precizează că noile proiecte depuse au o valoare însumată de 5 milioane de euro.

Proiectele au fost depuse în primele 5 minute de la deschiderea axelor de finanțare, după cum a mărturisit primărița.

Cele trei proiecte vizează:

Eficientizarea energetică a c Casei de Cultură Victoria – 1.601.600 euro;

Eficientizarea energetică a Spitalului Orășenesc Victoria – 2.568.720 euro;

Construire locuințe pentru tineri şi specialişti în sănătate şi învăţământ – 880.860 euro.

,,Finanțarea proiectelor este 100% nerambursabilă, valoarea fără TVA fiind finanțată prin PNRR, iar TVA-ul fiind suportat de la bugetul de stat. Deci, din nou, nu vom cheltui absolut niciun leu de la bugetul local. Vreau să vă mai spun că, odată cu depunerea acestor trei proiecte, am depășit pragul de 20 milioane euro – proiecte depuse pentru finanțare nerambursabilă! Este mai mult decât s-a depus la un loc în orașul nostru timp de 30 de ani. Este un record de care sunt foarte mândră și pentru care mulțumesc încă o dată echipei minunate din primărie! Nu ne oprim aici! Vor mai urma și alte proiecte pentru orașul nostru, pentru care ne vom lupta să obținem bani europeni”, a declarat Camelia Bertea.

Între timp, Primăria Victoria așteaptă răspunsul referitor la finanțarea unui alt doilea proiect pentru eficientizarea energetică a altor 3 blocuri din oraș: strada Albota nr. 5, strada George Coșbuc nr. 3, strada Victoriei nr. 14.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.