Orașul Victoria colectează selectiv gunoaiele!


  • Începând cu data de 1 iulie, victorenii vor colecta selectiv gunoaiele! În acest sens, administrația locală a achiziționat pubelele speciale pentru depozitarea deșeurilor pe culori și pe categorii.

De joi, 1 iulie, victorenii vor colecta selectiv gunoaiele! În acest sens, administrația locală a achiziționat pubele speciale pentru depozitarea deșeurilor, pe culori și pe categorii. Astfel, în containerul galben se vor depozita plastic și metal, în cel verde – sticlă, în cel albastru – hârtie și carton, în cel negru – gunoi menajer, iar în cel maro – compost.

,,Cantitatea mare de deșeuri pe care le ducem săptămânal la groapa de gunoi din Cristian ne costă sume mari de bani de la bugetul local, iar pe de altă parte, suntem taxați și de fondul de mediu pentru faptul că nu colectăm selectiv. Ca să nu mai vorbesc despre efectele negative asupra mediului înconjurător. Așadar, colectarea separată este un proces firesc, dar mai ales necesar, care începe în casele noastre. Vă rog, așadar, să începeți chiar de azi să strângeți deșeurile reciclabile (plastic, metal, sticlă, hârtie, carton) separat de gunoiul menajer, pentru a le putea duce la pubelele speciale, imediat ce le vom instala. Știu că, în trecut, colectarea selectivă nu a folosit la nimic, întrucât mașinile de gunoi adunau toate deșeurile la un loc. Pot să vă asigur că de data aceasta nu se va mai întâmpla așa. În cadrul Asociației Intercomunitare, am pus la punct un plan, astfel încât deșeurile să fie ridicate separat, conform unui calendar pe care îl vom comunica, odată stabilit: în anumite zile se va ridica gunoiul menajer, iar în alte zile, deșeurile din celelalte categorii”, a declarat edilul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Pentru rezultate așteptate, coelctarea selectivă a gunoaielor trebuie trebuie făcută în mod corect. Iată, pentru început, care sunt cele trei mari categorii de deșeuri reciclabile și cum trebuie ele separate, astfel încât acest proces să fie unul eficient și corect. Pentru containerul galben – deșeuri reciclabile din plastic și metal; recipiente de plastic pentru băuturi/alimente; pungi/folie curate; dopuri plastic; spray-uri alimente; ambalaje metalice (doze, dopuri, conserve etc); agrafe deteriorate; alte obiecte casnice din plastic sau metal; pixuri, capse, binder clips, capsatoare; perforatoare; suport pentru pixuri; doze aluminiu; ambalaje neimpregnate cu substanțe chimice; farfurii, pahare de unică folosință, pahare de iaurt; capace de metal de la borcane; mape plastic; blistere/folii medicamente obișnuite (goale): Pentru containerul verde – deșeuri reciclabile din sticlă; recipiente din sticlă, de diferite culori, provenite de la băuturi; recipiente din sticlă, de diferite culori, provenite de la produse alimentare; borcane. Pentru containerul albastru – deșeuri reciclabile din hârtie și carton; ambalaje diverse de hârtie-carton; ambalaje de carton pentru băuturi; cutii de carton; cutii de cosmetice; pungi de hârtie; ziare; ambalaje tetra pack (cutii de lapte. suc, etc); maculatură; cărți de vizită; reviste; cărți; plicuri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.