Pentru că avem multe de spus!

.

Podurile de peste Olt, de la Hălmeag şi Crihalma, ies din grafic din cauza coronavirusului


pod Hălmeag

Criza noului coronavirus ar putea afecta graficul de lucrări la cele două poduri de peste râul Olt, respectiv cel de la Crihalma şi cel de la Hălmeag.

Deocamdată muncitorii sunt pe şantier, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a precizat că reprezentanţii constructorului au spus că vor încerca să respecte graficul de lucrări prevăzut în contract. Totuşi, a afirmat Gabor, „având în vedere instituirea stării de urgenţă, constructorii au solicitat să nu li se perceapă penalizări dacă întârzie lucrările din motive obiective. De exemplu, în această perioadă este greu de procurat materie primă de la balastiere, astfel că nu pot fi amenajate protecţiile malurilor”, menţionat Gabor, citat de bzb.ro.

pod Crihalma

Reamintim că podul peste râul Olt, care leagă satele Crihalma şi Comăna de Jos, a fost grav avariat în urma inundaţiilor din vara anului 2018, iar în toamna aceluiaşi an a început construirea unuia nou, lucrările fiind realizate prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.  Podul şi rampele de acces vor avea o lungime totală de 800 de metri, investiţia ajungând la aproximativ 4 milioane de euro.
Lucrările la podul de la Hălmeag au început în primăvara anului trecut. Valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 6.176.199,19 lei (inclusiv TVA), iar finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.