Preşedintele Consiliului Judeţean, în vizită de lucru la podurile de la Hălmeag şi Comăna


Adrian Veştea, preşedintele forului judeţean, a fost marţi în teren, într-o inspecţie la lucrările care se efectuează la podurile peste Olt de la Hălmeag şi Comăna.
,,Avem în implementare mai multe proiecte de infrastructură, unele finanțate din bugetul Consiliului Județean, alte prin proiecte europene sau prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Podul de la Hălmeag, vechi de peste 100 de ani, este reconstruit din temelii anul acesta! Am vizitat stadiul lucrărilor, împreună cu primarul Cristinel Paltin, și am constatat că lucrările înaintează conform graficului stabilit. Reconstrucţia acestui pod este esențială pentru locuitorii din satele situate în dreapta Oltului – Felmer, Ticușul Vechi, Cobor –, care zeci de ani au fost văduviți de o cale de acces sigură şi directă înspre Făgăraș și Brașov”, a spus Veştea, după inspectarea lucrării de la Hălmeag. Podul este realizat din beton, având lungimea de 97,10 metri și lățimea de 6 metri, din care lățimea părții carosabile va ajunge la 5 metri.
A urmat apoi o vizită şi la șantierul de la Crihalma, comuna Comăna.
,,Construim și acolo un pod peste râul Olt, pod care leagă satele Crihalma și Comăna de Jos, și care a fost grav avariat în urma inundațiilor din vara anului 2018. Lucrările sunt avansante și aici, urmând ca în două luni podul să fie redat circulației. Mă bucur că odată cu redarea acestui pod oamenii nu vor mai fi nevoiți să ocolească 37 de km pentru a ajunge de la Crihalma la Comăna de Jos. Îl felicit pe Viorel Grusea, primarul comunei Comăna, pentru perseverența cu care s-a luptat pentru comuna lui și pentru acest proiect”, a precizat Veştea.
Despre lucrările de la podul din comuna Comăna, am scris AICI (click), în urmă cu câteva zile.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.