Primarul din Victoria face un apel public la populaţie: ,,Dragi victorieni, avem nevoie de voi pentru a reuşi să deschidem cât mai repede spitalul.”


Spitalul Victoria va fi înfiinţat. Este o chestiune certă. Există o Hotărâre de Guvern dată în acest sens, astfel încât nu se mai pune problema dacă se va deschide, ci când se va deschide.

primar Camelia Bertea

Primăria Victoria a concentrat toate eforturile pe înfiinţarea spitalului, dar, ca unitatea să îşi deschidă porţile cât mai curând, mai este necesar şi ajutorul voluntarilor.

Cu puţin timp în urmă, primarul Camelia Bertea a făcut un apel public la populaţie:

,,Dragi Victorieni, avem nevoie de voi! Facem un nou apel la spiritul dumneavoastră civic și la dorința de a fi alături de noi ca voluntari pentru a putea reuși să deschidem cât mai repede Spitalul Orășenesc Victoria. Conform ultimelor prevederi și normative DSP, va trebui să asigurăm un drum de acces secundar în spatele spitalului pentru a separa circuitele de asigurare a cateringului de intrarea principală. De asemenea, este nevoie de ajutor pentru demontarea și montarea unor pereți de rigips (acțiuni care nu vor aduce niciun fel de modificare a structurii de rezistență a clădirii); igienizarea și amenajarea zonei centralei termice a spitalului prin degajarea a sute de saci cu cărbuni și material lemnos, precum și a multor resturi de la centrală, igienizări curente (zugrăvire, mici reparații), montare de faianță și gresie pe noile circuite create, igienizarea și amenajarea curții spitalului. Noi, Primăria, am alocat toți angajații disponibili pentru efectuarea acestor activități, dar nu sunt suficienți. Facem astfel apel la firme, organizații de voluntari și cetățenii care pot da o mână de ajutor pentru a veni alături de noi, reușind astfel să pornim cât mai repede activitatea spitalului, conform tuturor normelor DSP. Orice contribuție este binevenită! Pentru detalii, vă rugăm să apelați la 0725891899 – Stoia Adrian”, este mesajul primarului Camelia Bertea, prin care cere ajutorul localnicilor, de la persoane fizice şi până la firme, pentru a face posibilă deschiderea spitalului cât mai repede.
Spitalul va funcţiona în clădirea existentă deja, care a fost proiectată încă de la bun început pentru 200 de paturi, având demisol, parter și 4 etaje, cu o amprentă la sol de 1.100 mp și o suprafață înconjurătoare aferentă de 12.200 mp.
Unitatea spitalicească va fi finanțată integral din venituri proprii, realizate din sumele încasate pentru serviciile medicale prestate pe bază de contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Autorităţile locale de la Victoria estimează că peste 20.000 de oameni se vor folosi de acest spital, din localităţile: Victoria, Ucea, Drăguş, Viştea, Sâmbăta de Sus, Arapaşu de Jos, Cârţa, Cârţişoara).
În oraşul Victoria a existat spital din anul 1974 şi până în anul 2011. Primarul Camelia Bertea şi-a concentrat toată atenţia pe înfiinţarea unui nou spital în oraş şi a reuşit să îl obţină în doar câteva luni de mandat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.