Profesorul Nelu Avram şi micii acrobaţi din Recea participă la Românii au talent


13 copii ai Şcolii Recea, însoţiţi de prof. Nelu Avram, sunt pe ultima sută cu pregătirile la un show cu care vor participa la emisiunea Românii au talent, difuzată de Pro Tv.

,,Vom participa la preselecţii luni, 30 septembrie, la Bucureşti, la World Trade Center. Nu ne-am înscris noi, ne-a înscris o asociaţie din Braşov, după ce am fost văzuţi la un spectacol. Sunt 13 elevi din ciclul primar şi gimnazial, băieţi şi fete, care vor merge la Bucureşti, toţi din comuna Recea, în special copii dintr-un mediu defavorizat sau cu CES. Mă bucur că i-am putut valoriza în direcţia aceasta, a sportului, ei sunt încântaţi şi mândri acum pentru că merg la Românii au talent.Vom avea un program de 4 minute, care reprezintă o activitate din viaţa egiptenilor”, spune prof. Avram.

Dascălul este şi coregraf, dar şi executant în cadrul show-ului. Programul pe care copiii din Recea îl vor prezenta în preselecţii cuprinde un mic spectacol pe monociclu şi piramide umane.

Profesorul Nelu Avram mărturiseşte că monociclurile pe care se antrenează elevii săi îi aparţin. El cumpără câte un monociclu tot la două luni, uneori şi lunar. În timp, micuţii s-au specializat.

prof. Nelu Avram

Copiii ajung la Bucureşti direct de pe câmp. Fiind în plin sezon al cartofilor, aceştia îşi petrec mult timp pe câmp la cules. Mulţi dintre ei au o situaţie materială precară, astfel încât merg să lucreze cu ziua. La antrenamentele profesorului, unii ajung cu căruţa sau călare pe cal. Alţii sunt copii cu cerinţe educaţionale speciale. Pentru toţi aceşti elevi participarea la preselecţiile emisiunii este, în sine, o reuşită, indiferent dacă se califică sau nu mai departe.

La preselecţii, pe lângă show-ul prezentat live, participanţii trebuie să prezinte şi o înregistrare cu talentul lor.

Profesorul Nelu Avram este renumit pentru readucerea la viaţă a jocului de oină în Şcoala Recea, dar şi pentru organizarea anuală a crosului ,,Ion Gavrilă Ogoranu”

 

(Cristina Cornilă)

 

 

 

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.