Rabla Local 2023 se prelungeşte. Până când se pot înscrie persoanele fizice


Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local.

Potrivit sursei citate, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT). Data iniţială până la care se puteau face înscrieri era 31 august.

Proprietarii unor astfel de autoturisme pot depune cererile pentru primirea banilor pe care îi pot cheltui cum vor. Există însă și o condiție: timp de trei ani nu au voie să cumpere o mașină cu nivel de poluare sub euro 5.

Pentru judeţul Braşov au fost aprobate cererile depuse de 15 primării, care au solicitat suma totală de 15.295.2000 de lei, pentru casarea a 6.373 de maşini. Patru dintre aceste primării sunt din Țara Făgărașului: Făgăraș, Lisa, Șoarș și Voila.

Pentru municipiul Făgăraș s-a aprobat suma de 600.000 de lei (250 de mașini), iar pentru Lisa, Șoarș și Voila s-a aprobat câte o sumă de 120.000 de lei (50 de mașini).

Potrivit ghidului de finanţare, AFM asigură 80% din stimulentul de casare, iar fiecare primărie va cofinanţa proiectul cu 20% din stimulent. Adică  2.400 de lei vin de la bugetul AFM și 600 de lei de la primăriile care s-au înscris în program.

Consultați aici lista primăriilor înscrise în program: https://www.afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/lista_uat_program_rabla_local.pdf




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.