Risc de avalanșe la munte. Vremea se răcește în aproape toată țara


avalansaVremea se răcește de joi, 3 ianuarie, va ninge, iar vântul va sufla cu intensificări locale ce vor depăși la rafală 50-60 kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada. Meteorologii anunță vizibilitate redusă din cauza ceții și depuneri de chiciură, dar și temperaturi minime cuprinse între -18 la -12 grade, la altitudini de peste 1.800 de metri.
Începând de joi seara, la munte va fi ger, cu temperaturi minime cuprinse între – 23 și – 17 grade, va ninge slab, va sufla vântul, iar local se va semnala ceață cu depuneri de chiciură.
Tempreraturile minime de vor fi de minus 23 de grade la munte, ninsori și vânt. Stratul de zăpadă a depășit la Bâlea-Lac 170 de centimetri. Salvamontiștii au efective sporite pe munte până la finalul vacanței școlare.

Potrivit meteorologilor, miercuri la prânz cel mai gros strat de zăpada era la Bâlea-Lac, de 171 de centimetri, și la Vârful Omu, de 112 centimetri.
În condițiile în care stratul de zăpadă proaspătă s-a depus peste o crustă subțire de gheață, riscul de avalanşe în majoritatea masivelor montane este mare sau însemnat, respectiv gradele 4 și 3 pe o scară de la 1 la 5.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.