S-a turnat primul strat de asfalt pe mai multe drumuri din Șercaia și Hălmeag


Aproximativ 4 kilometri de drumuri comunale din localitățile Șercaia și Hălmeag au fost asfaltate cu un prim strat de asfalt, denumit binder. Asfaltarea acestor drumuri face obiectul unui proiect finanțat prin PNDL 2. Alături de satele Șercaia și Hălmeag, proiectul prevede și aslfaltarea a 2 kilometri de drumuri din Vad, al treilea sat al comunei Șercaia.

,,Așternerea stratului de binder s-a finalizat în două sate. Are o grosime de 5 cm și urmează realizarea rigolelor, după care va fi turnat al doilea strat, cel de uzură, în grosime de 4 cm. Va intra în lucru și satul Vad, că și acolo avem 2 kilometri de drumuri comunale ce așteaptă să fie asfaltate. Sunt drumuri laterale, nu strada principală, pe care deja s-au introdus conductele de apă și canal și, deci, se poate asfalta. Pe strada principală mai trebuie introdusă tubulatura pentru apă și canalizare”, a explicat primarul Cristinel Paltin.

Proiectul prin care se asfaltează aproximativ 6 kilometri de drumuri comunale în toate satele comunei Șercaia are o valoare de circa 5 milioane de lei.

 

(Cristina Cornilă)

 

Foto: arhivă

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.