Sala de sport de la Școala ,,Ovid Densușianu” va putea fi folosită de la începutul anului viitor


Sala de sport de la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu” va deveni funcțională la începutul anului 2023, susține Primăria Făgăraș, bazându-se pe estimările constructorilor.

Până în acest moment a fost finalizat acoperișul, s-au început procedurile de închidere a lateralelor care vor fi finalizate saptămâna viitoare, după care urmează procedurile de finisaje și dotări interioare.

De asemenea, până la sfârșitul lunii octombrie, vor fi aduse la această instituție de învățământ și două clădiri modulare în care își vor desfășura orele două clase de elevi. Deja la Colegiul ,,Radu Negru” (Școala 1), acest tip de clădire este funcțional de la începutul anului școlar.

Cum arăta vechea sală de sport

Vă reamintim că în noiembrie 2017, a fost demolat un corp de clădire din incinta Şcolii Gimnaziale ,,Ovid Densuşianu”. Era o clădire cu trei funcţionalităţi, cea mai cunoscută dintre ele fiind aceea de sală de sport. În curtea şcolii se construiește acum altă sală, mai impunătoare, mai trainică şi cu rigurozităţi olimpice.

Sala de sport este ridicată în curtea şcolii, dar nu exact pe locul pe care era cea dărâmată, ci de la poarta de pe strada Cerbului şi până în apropierea blocului.

Vechiul imobil nu avea altă soartă decât prăbuşirea. Clădirea veche nu avea nici măcar fundaţie; dacă ar fost refăcută, ar fi fost necesară o subzidire. Avea probleme cu grinzile, era zugrăvită cu humă, aşa că era mai scumpă de refăcut, decât de făcut una de la zero. Instalaţia de căldură avea probleme. Corpul era făcut din două bucăţi care nu se legau bine între ele. Imobilul dărâmat avea la parter două săli ce erau folosite pe post de ateliere pentru fete, iar la etaj o sală ce era folosită pentru sport şi care iniţial a fost gândită ca o încăpere pentru spectacole, cu dimensiuni mici, de circa 18 m X 8 m.

Noua sală de sport va fi una ce respectă cerinţele pentru organizarea de competiţii olimpice. Tribuna acestei săli va avea o capacitate de 100 de locuri. Clădirea va fi compusă din sala efectivă de sport realizată pe un nivel înalt; zona de vestiare; zona destinată spectatorilor, realizată atât la nivelul parterului, cât şi la nivelul etajului. Întreaga suprafaţă construită va fi de 1.045 mp.

Ce s-a făcut prin bugetare participativă

Prin procesul de bugetare participativă, Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” a beneficiat și de două proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea spațiului exterior:

– reamenajarea curții prin însămânțare de gazon, amplasarea unei fântâni arteziene, realizarea aleilor din pavaj și amplasarea unor bănci;

– realizarea unei piste de alergare din tartan cu două culoare de alergare și un sector pentru săritura în lungime.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.