Șase candidați PSD pentru șase comune din Țara Făgărașului, prezentați într-o nouă conferință. Care sunt proiectele acestora


  • Joi, 28 martie, la sediul PSD Făgăraș, a avut loc o nouă conferință de presă, în care au fost prezentați alți 6 candidați pentru 6 comune din Țara Făgărașului. Cel care i-a prezentat a fost, și de această dată, președintele PSD Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

La eveniment au participat senatorii PSD Alexandru Marius Dunca și Marius Toanchina, alături de candidatul partidului la conducerea județului Brașov, Lucian Patrascu.

Marius Dunca

,,Am venit să clarific și să vă spun evoluțiile din cadrul Coaliției. Dacă săptămâna trecută s-a decis un lucru și s-a votat, ulterior, în urma unor sondaje făcute, s-a decis să mergem pe un candidat comun, în persoana lui George Scripcaru, fostul primar al municipiului Brașov, iar la județ să mergem separat. La nivel județean am făcut o rocadă, vreau să îi mulțumesc prietenului meu, Marian Rasaliu, pentru că a înțeles maturitatea și scopul acestei decizii pe care am luat-o în Coaliție, și să îl susținem pe Lucian Pătrașcu la nivel de județ, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Lucian este un tânăr lector, fost secretar de stat și consilier de stat în cabinetul primului ministru, doctor în contabilitate, actualmente subprefect. Are în spate susținerea primarilor și al PSD, are capacitatea să gestioneze proiectele județului Brașov”, a declarat președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca.

Gheorghe Sucaciu

Lucian Pătrașcu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, a declarat că va aduce o schimbare în bine și va conduce mult mai eficient județul. Pătrașcu are 42 de ani, venit din anul 2000 din Iași, în Brașov. Este expert contabil, auditor financiar, timp de 15 ani a predat elevilor noțiuni de contabilitate. Ca și funcții politice, din 2016 – 2018 – consilier local la Primăria Brașov, 2018 – 2019 – secretar de stat, apoi din nou consilier local. De mai bine de doi ani este subprefectul județului Brașov. Este căsătorit, are doi copii.

Lucian Pătrașcu

,,Activitatea principală a fost alocată pe municipiul Brașov, împreună cu organizația municipală PSD. În ultimii trei ani, organizația din Brașov a evoluat foarte mult, avem noi membri, este o organizație care își dorește să câștige. Județul Brașov are nevoie de investiții în infrastructură, de drumuri mai bune, de conexiuni între localități, de investiții în sistemul de sănătate și de măsuri pentru protecția mediului. Toate acestea pot fi realizate numai dacă lucrăm în echipă, dincolo de culoare politică, cu primarii localităților din tot județul!Le doresc mult succes în campania electorală pentru primărie colegilor mei Gheorghe Moga – Lisa, Ioan Cristian Bărgăoanu – Recea, Gheorghe Mirca – Cincu, Emil Morar – Mândra, Cosmin Ioan – Leancu și Ioan Gheorghe Băcilă – Viștea.Le promit că voi fi alături de ei, zi de zi, pentru a le spune oamenilor că este nevoie de oameni harnici, de o nouă energie și de parteneriat între CJ și fiecare comunitate locală!”, a declarat Lucian Pătrașcu.

Cu acest prilej au fost anunțați candidații Partidului Social Democrat pentru funcția de primar în alte 6 comune din Țara Făgărașului.

Gheorghe Moga

La Lisa, Gheorghe Moga se prezintă din nou în fața electoratului cu un mandat marcat de realizări în dezvoltarea comunei. Printre proiectele sale se numără modernizarea infrastructurii, precum și atragerea de investiții pentru crearea de noi locuri de muncă. Pentru viitorul mandat, Gheorghe Moga are planuri ce vizează creșterea calității vieții locuitorilor prin implementarea de proiecte în domeniul educației, sănătății, culturii și sportului.

,,Candidez pentru al doilea mandat la Primăria comunei Lisa. Am realizat, în aceste două mandate de primar, multe proiecte. Amintesc doar în domeniul infrastructurii, creeare de locuri de muncă. În acest an, continuăm cu proiectul de extindere de gaze naturale în comună”.

Ioan Bărgăoanu

Ioan Cristian Bărgăoanu, consilier local PSD în comuna Recea, își dorește să îmbunătățească semnificativ modul în care este administrată în prezent localitatea. Ca viitor primar, Ioan Bărgăoanu și-a propus să dezvolte o serie de proiecte benefice pentru comunitatea locală din care face parte. Are 44 de ani, este căsătorit și are o fiică studentă. De profesie este tehnician silvic.

La întrebarea jurnaliștilor de ce au ales candidații să acceadă spre funcția de primar, răspunsul candidatului la Recea a fost:

Pe plan personal administrez două firme, fac agricultură, zootehnie, cu succes în toate, dar nu pot să stau indiferent, ies din curte și văd dezastru. Mă mai prezint încă o dată în fața alegătorilor, mă pun în slujba comunei, împreună vom face altfel lucrurile, așa cum le fac pe plan personal, la mine acasă. Așa îmi doresc să le extind la nivel mai mare. Bineînțeles, cu ajutor de la Brașov, de la București, de la Făgăraș, de asemenea. La Făgăraș, s-a construit mult, iar primarul Gheorghe Sucaciu este un exemplu de urmat. Restul sunt povești, laude, eu nu mă identific cu astfel de lucruri, îmi doresc să pun în practică proiectele pe care le am pentru comuna mea“, a spus Ioan Cristian Bărgăoanu, candidat la funcția de primar al comunei Recea.

Emil Morar

Emil Morar, actualul viceprimar al comunei Mândra, este un om cu o vastă experiență în administrație. Se bucură de sprijinul deplin al actualului primar, Ioan Taflan.

,,Cred că am trecut toți pașii până a ajunge în momentul acesta. Mă simt pregătit să pot câștiga și simt că pot face lucruri bune atât pentru mândreni, cât și pentru toți cetățenii satelor comunei Mândra. Am început câteva proiecte în mandatul de viceprimar pe care vreau să le finalizăm. Sunt mai mult de 10 proiecte, toate finanțate prin fonduri europene. Am încercat să atragem cât mai multe investiții în toate domeniile la noi în comună și sper ca în viitor să reușim să le implementăm pe acestea pe care le avem în derulare și, de asemenea, să accesăm noi proiecte pentru dezvoltarea comunei“.

Gheorghe Mirca

Gheorghe Mirca candidează pentru funcția de primar al comunei Cincu, propunându-și să rezolve problemele actuale ale cetățenilor. Are, de asemenea, planuri ambițioase de a crește calitatea vieții locuitorilor comunei Cincu.

,,Comuna Cincu este locul în care m-am stabilit de peste 30 de ani, unde mi-am întemeiat  familie și unde intenționez să trăiesc în viitor. Am fost motivat să-mi depun candidatură pentru funcția de primar al comunei Cincu pentru că de aproape 35 de ani niște măsuri simple care ar fi adus confort și bunăstare cetățenilor comunei Cincu au fost tergiversate nepermis de mult. În acest sens, sunt decis ca cetățean al comunei Cincu să mă implic în mod activ în viața comunității noastre.  Experiența și valorile personale pe care le-am dobândit prin educație, dar și din cariera pe care am urmat-o de polițist, m-au determinat să contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de tari din comuna noastră“.

Cosmin Leancu

Cosmin Leancu, fost primar al comunei Beclean, între anii 2012-2016, se reîntoarce în cursa electorală cu o echipă și un program de dezvoltare a localității.

,,Am mai ocupat funcția de primar al comunei Beclean între anii 2012 și 2016, perioadă în care am realizat numeroase proiecte benefice pentru comunitatea noastră, a celor din comuna Beclean. În calitate de primar al comunei, am semnat contracte pe PNDL 1 de 2 milioane de euro, un singur contract de 1 milion de euro, pentru aducțiunea de apă potabilă pentru satele Boholț Calbor. Lucrare prost făcută de actuala administrație. Mă prezint în fața dumneavoastră deoarece consider că la momentul actual comuna Beclean nu este administrată corect. Nu există o viziune clară, nu există o imlicare pentru rezolvarea problemelor. Este timpul să luăm atitudine, comuna Beclean să devină o comună prosperă, cu acces facil la servicii de calitate pentru toți cetățenii comunei. Am capacitatea, experiența și cunoștințele necesare pentru a conduce din nou comuna

Ioan Băcilă

Ioan Gheorghe Băcilă este antreprenor și candidează pentru funcția de primar al comunei Viștea. Are experiență în domeniul afacerilor și își dorește să atragă investitori care să contribuie la prosperitatea localității.

,,De profesie sunt inginer silvic și sunt administratorul unei soecietăți. Nu am mai fost până acum într-un partid politic, tocmai de aceea vreau să mulțumesc primarului municipiului Făgăraș pentru susținere. Candidez la funcția de primar al comunei Viștea întrucât îmi doresc să aduc plus valoare comunității. Îmi doresc atragerea de investitori, îmi doresc proiecte în educație, în infrastructură, dar și în sănătate”.

În urmă cu o săptămână au fost anunțați alți candidați PSD care acced la funcția de primar al UAT-urilor din Țara Făgărașului. Este vorba despre actualul primar al orașului Victoria, Camelia Bertea, Roxana Opriș, care candidează pentru funcția d eprimar al comunei Voila, și Adriana Ispas, candidat PSD la funcția de primar al comunei Sâmbăta de Sus.

(Alina ROMAN)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.