Se fac înscrieri pentru cursul dedicat tinerilor din zona Făgăraşului care vor să devină arbitri


În fiecare an la Făgăraş se fac cursuri de arbitraj. Acestea sunt gratuite, încep toamna şi se termină primăvara. De regulă, debutează în noiembrie şi se finalizează în martie.

După promovarea examenului, cursanţii devin arbitri stagiari. Pentru început pot arbitra ca asistenţi la Liga a V-a seniori, precum şi în partidele de copii şi juniori. După ce trec 6 luni şi după ce acumulează un anumit număr de meciuri arbitrate, pot susţine examenul pentru categoria a II-a de arbitraj

Anul trecut au fost 8 tineri care au absolvit acest curs, acum doi ani au fost 4, iar acum trei ani au fost 3 adolescenţi, după cum spune Silviu Coman, reprezentantul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

Examenul se suţine în luna martie şo constă în întrebări grilă din cele 15 legi ale jocului pe care copii le învaţă în timpul cursurilor.

Cursurile se ţin o dată pe săptămână şi durează o oră jumătate-două. Acestea sunt susţinute de către Constantin Gherghe, preşedintele subcomisiei de arbitri Făgăraş, împreună cu arbitrii făgărăşeni de Liga a II-a – Bogdan Dragoş şi Constantin Cantemir.

Anul acesta, Comisia Judeteana de Arbitri Brasov, prin Subcomisia de Arbitri Fagaras, anunta deschiderea  unei noi şcoli de formare a arbitrilor de fotbal in Fagaras.

Dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele:
– cerere din care sa reiasa faptul ca doriti sa participati la cursurile scolii de arbitri (se completeaza la sediul Comisiei Municipale de Fotbal Fagaras)
– cazier judiciar
– adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunteti apt medical pentru efort fizic
– copie de pe cartea de identitate
– copie de pe ultimul act de studii sau adeverinta de la institutia de invatamant pe care o urmati.

Dosarul se depune la sediul Comisiei Municipale de Fotbal Fagaras – Stadion Park Arena
Program: Luni, Marti si Joi orele 08:00-18:00 sau Miercuri si Vineri orele 08:00-12:00.

Cursul începe în data de 10 octombrie.

Se pot inscrie tineri, fete si baieti, cu varsta cuprinsa între 14 si 26 ani.

Pentru informatii suplimentare, se poate contacta Comisia Municipala de Fotbal Fagaras la telefoanele: 0268 218 030;  0766 544 186;  0766 854 030.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.