Săptămâna Mobilității. Vrei să câștigi o bicicletă? Iată ce trebuie să faci


  • Deplasează-te sustenabil la școală și retur, timp de 10 zile, în perioada 16-27 septembrie și poți câștiga o bicicletă! Totul în cadrul Săptămânii Mobilității Europene!

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Făgăraș în parteneriat cu Clubul Sportiv ”Țara Făgărașului”, și va debuta în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. Scopul concursului este acela de a promova utilizarea formelor alternative de transport ecologic (pe jos, cu bicicleta, cu trotineta, cu skateboard-ul, cu rolele, cu transportul în comun) și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii populației. Concursul se derulează în arealul Municipiul Făgăraș și încurajează cadrele didactice, părinții, implicit elevii făgărășeni să se deplaseze mergând pe jos, cu bicicleta sau utilizând alte modalități de transport de tip sustenabil pe durata desfășurării concursului, dar și să mențină aceste obiceiuri după terminarea concursului.

Concursul se adresează tuturor elevilor care urmează cursurile unităților de învățământ partenere, menționate mai jos:
– Școala Gimnazială “Ovid Densusianu”, responsabil Cocan Gabriela.
– Colegiul Național “Doamna Stanca”, responsabil Barbu Anca.
– Liceul Tehnologic “Dr. Ioan Șenchea”, responsabil dna Husac Luminita.

Este necesar ca elevii să fie posesori ai unui smartphone și să instaleze o aplicație care calculează rute prin GPS (pot fi folosite aplicații precum Strava, Endomondo și altele de acest gen). Pe durata desfășurării concursului este interzisă utilizarea automobilelor ca mijloc de transport către și de la școală.

Dirigintele colectează datele și le predă coordonatorului de campanie, până cel târziu 2 octombrie 2019. Extragerea câștigătorului din cadrul fiecărei școli participante va avea loc într-o zi stabilită de comun acord cu coordonatorul școlii partenere.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.