Se poartă muntele anul acesta. O noapte la cabana Sâmbăta costă 50 de lei


Cabana Sâmbăta

Sunt bujoreii de munte în toi zilele acestea și nici vremea nu este potrivnică. Toate condițiile sunt optime pentru o excursie de un weekend sau chiar o vacanță mai lungă în creierii munților. Cu atât mai mult, cu cât la mare sunt suspiciuni, neconfirmate e drept, de toxicitate venite din apele Ucrainei. Ba chiar s-a mai vehiculat și holera, dar autoritățile sanitare românești spun că nu există așa ceva. Cu toate acestea, lumea a devenit mai sceptică în ce privește concediul estival pe malul Mării Negre, așa că o alternativă ar fi muntele.

Cabana de la Sâmbăta este pregătită pentru turiști și, față de anii trecuți, când se deschidea numai prin mai-iunie, anul acesta a fost deschisă și în timpul iernii, însă cu oaspeți mai puțini în timpul săptămânii și cu mai multă activitate în timpul weekend-ului.

,,De o vreme încoace ținem deschisă tot anul cabana de la Sâmbăta. Avem 52 de locuri de cazare și o noapte petrecută aici, indiferent de cameră, costă 50 de lei”, a declarat cabanierul Robert Paraschiv.

La cabana Sâmbăta sunt 3 camere cu câte 2 locuri, o cameră cu 3 locuri, o cameră cu 4 locuri, 2 camere cu 6 locuri, 2 camere cu 8 locuri și o cameră cu 12 locuri.

Cabana Sâmbăta se află la 1.400 de metri altitudine și este una din principalele porți de intrare în masiv, atât pentru parcurgerea crestei Făgărașilor, dar și ca punct de plecare către cel mai înalt vârf din țara noastra, Moldoveanu – 2.545 m, situat la 5 ore de mers. Accesul se face din Sâmbăta de Sus.

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.