Se repară drumurile de pământ din sud-estul Ţării Făgăraşului


prof. Nicolae Postolache

prof. Nicolae Postolache

După ce inundaţiile din 30 iunie au măturat podul dintre Comăna de Jos şi Crihalma, lăsând izolaţi locuitorii din Crihalma, autorităţile judeţene investesc în reparaţia drumurilor ocolitoare.

Dacă de la Comăna de Jos la Crihalma era o distanţă de doar puţin peste 2 km, acum locuitorii acestor sate trebuie să meargă pe rute ocolitoare de peste 30 de km, cum ar fi de exemplu Comăna de Jos – Hoghiz – Ungra – Crihalma.

Lucrările la construirea unui pod nou au început, dar vor dura cel puţin un an, aşa că rutele ocolitoare, care sunt în majoritatea lor drumuri de pământ, au nevoie de reparaţii pentru a fi folosite până atunci.

Marţi, 30 octombrie, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Braşov. ,,În cadrul şedinţei ordinare a CJ Braşov am votat 55 de hotărâri, dintre care unele sunt foarte importante şi pentru locuitorii Ţării Făgăraşului. Este vorba de alocarea sumei de 150.000 lei pentru reparaţii la drumul comunal Ungra – Hălmeag şi suma de 350.000 lei pentru repararea drumurilor comunale Ticuşu Vechi – Cobor şi Cobor – Felmer”, a precizat consilierul judeţean PER, profesorul făgărăşean Nicolae Postolache.

Aceste sume vor merge la primăriile Comăna şi Ticuş, de care aparţin drumurile ce urmează să fie reparate.

 

Sincronizare: au început şi lucrările la pod

Viorel Gruse - primar Comăna

Viorel Gruse – primar Comăna

Exact în ziua în care a avut loc şedinţa CJ în care s-a votat alocarea fondurilor pentru drumurile ocolitoare au început şi lucrările la noul pod peste Olt dintre Comăna de Jos şi Crihalma.

,,Astăzi (n.r. 30 octombrie) au început efectiv lucrările la podul peste râul Olt, ocazie cu care au fost prezenți reprezentanții CNI de la Bucuresti, dirigintele de șantier, directorul general al firmei executante, reprezentanții Consiliului Județean Brașov și conducerea primăriei Comana – primar și viceprimar. S-a dat ordinul de începere al lucrării. Doamne ajută”, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Lucrările la noul pod, cu o lungime de 86 de metri şi o lăţime de 7,8 metri, vor dura 12 luni calendaristice.

,,Podul acesta pentru cetăţeni este vital. La ora aceasta, noi efectiv în loc să facem 2-3 km din Crihalma până în centrul comunei la Comăna de Jos, unde avem tot ce ne trebuie, de la dispensar uman la dispensar veterinar, primărie sau farmacie, noi trebuie să ocolim zeci de kilometri. Doamne fereşte să fie vreun necaz şi să trebuiască să ajungă în timp util la Crihalma vreo ambulanţă ori vreo maşină de stingere a incendiilor. De asemenea, vă daţi seama ce înseamnă să faci 37 de kilometri dus şi 37 de kilometri întors pentru că îţi trebuie doar o hârtie de la primărie?!” a mai spus edilul.

45041827_778695442492475_6877215296369721344_n
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.