Se vor putea depune online cererile pentru asistență și servicii sociale. Protocol între Ministerul Muncii și municipiul Făgăraș


Un protocol încheiat între Ministerul Muncii și municipiul Făgăraș va revoluționa asistența socială!

Bogdan Taflan

În cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au aprobat încheierea unui protocol între Ministerul Muncii și municipiul Făgăraș, pentru punerea la dispoziție a unui pachet de echipamente, în scopul creării unui sistem informatic integrat în domeniul asistenței sociale. Astfel, dosarul cu șină şi documente şi drumurile la sediul Direcției de Asistență Socială din Făgăraș ar trebui să devină istorie în viitorul apropiat.

,,Este vorba de încheierea a două protocoale între Ministerul Muncii și fiecare UAT-uri din Românie pentru digitalizare, dotarea Direcțiilor de Asistență Socială cu echipamente, pentru a face un spațiu online, unde toate bazele de date ale grupurilor vulnerabile să se găsească acolo. Oricând astfel de echipamente sunt bine-venite și la Direcția pentru Asistență Socială din Făgăraș”, a declarat directorul DAS Făgăraș, Bogdan Taflan.

Sistemul informatic integrat va permite, printre altele, depunerea online a cererilor de beneficii de asistență socială și servicii sociale, prin intermediul unui singur punct de contact cu cetățeanul – portalul MMPS, crearea modulul e-Asistență Socială (prin intermediul căruia se vor putea depune cererile și nu numai) sau posibilitatea de consultare online a dosarelor de către orice cetațean sau întreprindere.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.