Separatoare de sens pe segmentul Fișer-Bunești


separatoare drumPe DN 13, denumit și „drumul morții“ – Brașov – Sighișoara, ”, au început lucrări de montare a unor separatoare de sens în zonele cu risc crescut de accidente. Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, a anunțat acest lucru într-o conferință de presă.

„Separatoarele se vor instala pe segmentul dintre Fişer şi Buneşti. Iniţial, pe acest segment ar fi trebuit să se instaleze parapete de beton de tip New Jersey, însă licitaţia organizată la nivel central, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost blocată din cauza contestaţiilor. În aceste condiţii, provizoriu, separatoarele din plastic”, a explicat Horia Stancu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP), citat de bzb.ro, care, împreună cu Poliţia Rutieră şi Prefectura Braşov vor monta separatoare de sens de tip lestabil (acestea sunt din material plastic şi vor fi umplute cu nisip).

Acesta a mai spus că separatoare de tip lestabil se vor instala şi la mai multe serpentine de pe DN 1 (pe Dealul Perşaniului), zona respectivă fiind, la fel, una dintre cele mai periculoase din judeţ.
Totodată, Horia Stancu a precizat că pe DN 1, la virajele periculoase se va realiza şi marcaj rezonator: „Am solicitat materialul necesar colegilor din ţară. Lucrările vor dura în jur de o săptămână”.
Reprezentantul SDN Braşov a mai anunţat că anul viitor, pe DN 1 (între Codlea şi Vlădeni), dar şi pe mai multe segmente din DN 13 se vor monta separatoare de sens din beton.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.