Sportivul făgărășean Cătălin Buta, pe podium la două competiții importante de ciclism!


  • Tânărul sportiv făgărășean, Cătălin Buta, a reușit să urce pe podium la două competiții importante de ciclism din țară!

Deși are doar 17 ani, tânărul Cătălin Buta face performanță în ciclism. La începutul lunii octombrie a urcat pe locul al doilea la categoria under 18, la concursul de ciclism de la Pucioasa – The Wall, unde s-au înscris peste 200 de participanți. Iar sâmbătă, 31 octombrie, a reușit să ocupe locul al III-lea, la general și locul al II-lea la categoria under 18, la concursul de ciclism ce s-a desfășurat la Seciu, lângă Ploiești. Aici unde s-au însris 250 de participanți. Bineînțeles, la ambele competiții s-as ținut cont de toate regulile de distanțare socială, în contextul pandemiei de coronavirus

Seciu

Pucioasa

Sunt în al treilea an de ciclism și pentrtu aceste două curse m-am pregătit tot anul, antrenamentele au fost constante. La început nu am avut ca și obiectiv aceste curse, nu eram sigur dacă se vor mai ține. Cu muncă și determinare, iată că aceste competiții au avut loc, însă cu un număr limitat de  participanți. Ambele curse au fost foarte grele, am mers într-un ritm ridicat, iar concurenții au fost foarte buni. În cele din urmă am reușit să fructific tot efortul pe care l-am depus pe tot parcursul acestui an și să urc pe podium la ambele competiții“, a spus Cătălin Buta.

Acum pe tânărul sportiv făgărășean îl așteaptă o altă cursă de ciclism, pe 14 noiembrie, la Timișoara. Iar apoi va începe pregătirile pentru noul sezon din 2021. „Îmi place mult ciclismul. Îmi ridică moralul, mă ajută să rămân focusat pe antrenamente. Suportul pe care îl primesc atât din partea familiei, cât și din partea Clubului unde sunt licențiat – CSU Scott Pro Cycling și a antrenorului mă determină să devin din ce în ce mai bun“, a mai spus Cătălin.

Cătălin Buta are 17 ani și este în clasa a XI-a la Colegiul Național „Radu Negru“.

(Alina ROMAN)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.