Tânăr din Hălmeag, cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului


La data de 07 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șercaia au identificat un conducător auto, care circula pe DJ 131 P, de pe raza localității Hălmeag, județul Brasov, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Persoana, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Hălmeag, a fost oprită în trafic în jurul orei 22.00, în cadrul unui control pe care polițiștii îl efectuau în vederea depistării celor care conduc autovehicule sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

În timp ce polițiștii efectuau controlul documentelor conducătorului auto, aceștia au observat indicii că bărbatul s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la testarea lui cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de cele constatate, polițiștii au dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.