Tatăl părintelui Iosif de la Mânăstirea Berivoi a urcat la ceruri


După ce duminică, 7 februarie, a plecat la ceruri preotul Gheorghe Malene, luni, 8 februarie, o altă veste tristă a venit dinspre comunitatea religioasă. A încetat din viață tatăl fostului stareț al Mânăstirii de la Berivoi. Anunțul a fost făcut de preotul Alexandru Socaciu de la Veneția de Jos.
,,A plecat la Domnul și părintele Iorest Toma, tatăl părintelui Iosif Toma de la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei – Berivoi.
Îmi era drag tare, ca un bunic. Îl găseai la mănăstire fie cu roaba, fie cu cartea de rugăciuni. Niciodată altfel. Nu-l găseai să stea degeaba, chiar dacă bătrânețea și necazurile lumii l-au frământat încet… Fiul său îi era și preot și stareț, dar se completau așa de bine că nu știai cine e șef și cine e ascultător. Din mâinile lui au ieșit multe lucruri frumoase în curtea mănăstirii, era dibaci la toate.
L-am întâlnit ultima dată înainte de Crăciun, cu câteva zile. Era supărat că nu poate ajuta la dat zăpada din curtea mănăstirii și că sănătatea îi era șubredă rău de tot. În ultimele luni îl întrebam pe părintele Iosif despre sănătatea tatălui său, și dumnealui îmi scria că ,,nici nu pleacă, nici nu rămâne… trebuie dusă crucea până la capăt”!
Această poză am făcut-o la ultima noastră întâlnire, când, bolnav trupește și după o noapte grea de suferință, părintele de 78 de ani citea la psaltire…”, a anunțat preotul Socaciu.
Dumnezeu să îl ducă în împărăția Sa!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.