Toată lumea se mobilizează pentru Ramona, fata de 32 de ani care va fi operată în Germania chiar de ziua ei de naștere


Despre Elena – Ramona Poplahov din orașul Victoria am mai scris în trecut. Suferă de o boală rară, iar statul român nu are medici în spitalele sale care să ştie să o vindece. Boala de care suferă se întâlneşte la 1 din 15.000 de oameni. Sindromul Marfan, descoperit pe când avea 20 de ani, face ca venele sale să se alungească şi să plesnească. Fata este oricând în pericol să facă hemoragie internă.

Vezi AICI despre viața și boala Ramonei.

Ramona Poplahov – foto arhivă personală

Pe 23 noiembrie, fata va merge la o operație în Germania, care are un cost de 20.000 de euro. În ultima perioadă s-au strâns diverse sume de bani pentru ea, dar încă nu se poate acoperi costul total al operației.

,,Am reușit să strâng 10.000 de euro. 6.000 din donatii și 4.000 – o promisiune pe care ma pot baza”, a anunțat Ramona pe contul ei de Facebook.
Un spectacol de dans contemporan va avea loc la Casa de Cultură a orașului Victoria, urmând ca fondurile care se vor strânge aici să fie direcționate către tânăra de 32 de ani. Acesta este programat pe data de 18 noiembrie, de la ora 18.00.
,,Sunt mereu printre noi oameni care au nevoie de ajutor, de sprijinul comunității, al oamenilor buni și inimoși, pentru că trec prin situații grele, cărora nu le pot face față singuri. Un astfel de om este Poplahov Elena-Ramona, o tânără din orașul nostru care, la numai 32 de ani, se confruntă cu o afecțiune gravă, care îi amenință viața. Are nevoie de o operație pe care o poate face doar în Germania și pentru care mai are nevoie de 20.000 de euro. Vin către voi cu o invitație, precum și cu un apel la compasiunea voastră. Sâmbătă această, de la ora 18:00, primim cu toții în dar un spectacol de dans contemporan, oferit de Mario Dance Atelier. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură, iar intrarea este liberă. Vă invit cu drag la spectacol, iar aceia dintre voi care doriți să donați pentru Ramona, o veți putea face acolo. Orice sumă este binevenită”, a precizat primarul orașului Camelia Bertea.
Bertea a mai susținut că va propune și în Consiliul Local acordarea unui ajutor pentru Ramona, la rectificarea bugetară.
Până la 20 de ani, Ramona nu a știut că o boală cumplită îi va afecta întreaga viață. ,,Am ajuns la operaţie, la Spitalul Fundeni, pentru că aorta mi s-a rupt deasupra inimii. Am stat 32 de ore cu ea ruptă, fără să ştiu. Intervenţia a fost cu un risc foarte mare, am avut şanse să trăiesc de 1%. Doctorul care m-a operat mi-a spus că nu a mai întâlnit un caz similar de 20 de ani. Atunci am descoperit că sufăr de acest Sindrom Marfan”, a povestit ea în anul 2019 pentru ,,Salut Făgăraș”.
Ramona, deși a stat toată viață prin spitale, spune că de data aceasta chiar își dorește să ajungă la spitalul german pentru a fi operată: ,,Operația are loc în data de 23.11.2023. Este ironic, căci data aceasta este si ziua mea de nastere, dar eu o vad ca pe o binecuvantare. Este prima oara cand de ziua mea chiar imi doresc sa fiu in spital, imi doresc sa trec prin toate durerile, drumurile, frica, lacrimile, ca sa pot renaste prin aceasta operatie.Va cer o șansă!”
Cei care doresc să o ajute pe Ramona Poplahov o pot face în următoarele conturi:
CONT BANCAR:
Beneficiar: Poplahov Elena Ramona
IBAN: RO95 RNCB 0060 0738 3099 0006
BIC: RNCBROBU
CONT REVOLUT EURO:
Beneficiar: Poplahov Elena Ramona
IBAN: LT5132500006 3302 3188
BIC: REVOLT21
CONT REVOLUT LEI:
Beneficiar:Poplahov Elena Ramona
IBAN: RO82 BREL 000553869257 0100
(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.