Transport public: s-a revenit la autobuzul cu 74 de locuri


Până de curând călătorii din municipiul Făgăraş au circulat cu un microbuz cu un număr insuficient de locuri. De câteva zile, pe străzile oraşului circulă un autobuz marca Isuzu cu 50 de locuri pe scaune (până la 74 de locuri cu cele în picioare, conform talonului).

Contractul dintre firma de transport public Axi şi Primăria Făgăraş a fost semnat în decembrie 2014. Până în luna decembrie 2018, societatea opera cursele interne de la Făgăraş cu un autobuz Isuzu cu 50 de locuri pe scaune. axi tours

În total, firma deţine 5 astfel de autobuze de culoare verde.

În luna decembrie 2018 s-a defectat sistemul de dezgheţare a parbrizului, astfel încât autobuzul a fost trimis la Braşov pentru reparaţii. În plină iarnă, această defecţiune aparent minoră era un mare impediment pentru şofer. Cât timp a stat la reparaţii s-au descoperit şi alte defecţiuni, astfel că până de curând cei de la Axi au folosit pentru transportul public al Făgăraşului un microbuz cu 19 locuri.

Microbuzul era neîncăpător la orele de vârf, adică dimineaţa, în jurul prânzului şi la ora ieşirii oamenilor de la serviciu.

După aproximativ două luni a fost trimis la Făgăraş un autobuz Isuzu asemănător cu primul şi a fost retras microbuzul. De câteva zile, transportul public a revenit la normal.

Acest autobuz îşi începe cursele interne la ora 05.00 (cu salariaţii de pe şoseaua de centură) şi le termină la ora 17.00. Un singur şofer face zilnic aceste curse.

Biletul costă 2 lei, iar Axi plăteşte o redevenţă Primăriei Făgăraş de 3% din încasări, o dată la trei luni.

Autoritatea locală şi firma de transport doresc să majoreze preţul biletului de călători. Cu acest prilej se organizează o dezbatere publică în data de 7 martie 2019. Cei care fac naveta cu acest mijloc de transport nu sunt de acord cu majorarea tarifului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.