Trupe de teatru, ansamblu de toboşari şi laborator smart – proiecte ale Colegiului ,,Alexandru Bărbat” din oraşul Victoria


Colegiul Tehnic ,,Alexandru Bărbat” din oraşul Victoria a obţinut finanţare nerambursabilă pentru două proiecte, unul pentru dotări, altul pe un domeniu cultural.

Colegiul Tehnic ,,Alexandru Bărbat”

Primarul Camelia Bertea a susţinut că este foarte important ca un primar să facă echipă cu directorii de unităţi de învăţământ din aria sa, iar directorul acestui colegiu, Codrina Anghel, văzând câte proiecte depune Primăria Victoria, a depus şi ea, iar finanţarea pentru ele a fost aprobată.

director Codrina Anghel

Un proiect, depus pe linia de cultură din cadrul PNRR, se numeşte Victory Art şi are o finanţare de 20.000 de lei. ,,Cu aceşti bani vom face o mică trupă de teatru de păpuşi pentru copiii mici şi pentru cei din ciclul primar, pentru că în subordinea Colegiului funcţionează şi cele două grădiniţe din oraşul Victoria. Mai vrem să facem o trupă de teatru pentru liceeni, dar şi un ansamblu medieval de toboşari, care la evenimente o să facă zarvă mare după ce va repeta cum se cuvine”, a explicat directorul Codrina Anghel.

Al doilea proiect pentru care s-a aprobat finanţarea se referă la ,,dotarea unui smart lab, de care se vor bucura nu numai copiii din comunitatea noastră, ci şi cei din comunităţile învecinate. După ce îl dotăm cu tehnologii ale secolului XXI îl punem la dispoziţia copiilor. Va avea, de pildă, căşti de realitate virtuală sau imprimantă 3D”.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.