Ultimele noutăți despre varianta ocolitoare. În vara acestui an ar trebui să înceapă lucrările


În vara acestui an, lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Făgăraș ar trebui să înceapă. Potrivit edilului Gheorghe Sucaciu, la începutul acestui an a fost finalizată licitația, iar acum este perioada de contestații. Dacă nu vor fi contestații, va urma proiectul tehnic, iar în vara acestui an ar trebui să înceapă lucrările.

La ședința de Consiliu Local de joi seara, aleșii locali au aprobat noi indicatori tehnico-economici pentru semnarea contractului pe programul de dezvoltare Anghel Saligny, aici valoarea fiind de 16 milioane de lei. 61 de milioane de lei plus TVA costă centura Făgărașului, o parte din bani fiind obținuți prin programul ,,Anghel Saligny”. O altă parte va fi cofinanțarea din bugetul local la acest proiect, dar și din alte surse de finanțare.

,,Avem nevoie de aprobarea acestor indicatori pentru semnarea contractului pe programul de dezvoltare Anghel Saligny. Am finalizat licitația și așteptăm perioada de contestații, acestea sunt procedurile pe care trebuie să le urmăm până când începem implementarea unui proiect sau până la finalizarea lui. Noi tot trebuie să venim în Consiliul Local pentru hotărâri, dar, după cum se vede, consilierii încearcă, dacă nu se împotrivesc, să încetinească fiecare proiect. Din punctul meu de vedere, sunt dezamăgiți că în administrația Sucaciu se începe modernizarea vaiantei ocolitoare. În 2016, când am venit primar, am început procedura de a aduce acest drum în patrimoniul municipiului, pentru a merge mai departe cu toate procedurile. Au fost, apoi, trei ani, în care m-am luptat ca acest imobil să revină la Făgăraș. Ulterior, m-am ocupat de toate avizele și finanțările necesare pentru ca acest proiect să fie implementat. Durează mult și licitația, noi am reușit doar în septembrie 2021 să ridicăm pe SICAP toată documentația de licitație, iar acum am reușit să desemnăm câștigătorul. Eu sper ca, după contestații, dacă vor fi, Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor să le soluționeze și să începem lucrările. Probabil în luna iunie a acestui an vor începe lucrările”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Reamintim, câștigătorul licitației va avea la dispoziţie 27 de luni pentru a finaliza lucrările. Varianta de ocolire se desprinde din DN 1 la km 232+324 și se închide în DN 1 la km 236+820. Lungimea variantei de ocolire este de 5,9 km.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.