Un investitor cu capital românesc deschide o fabrică la Făgăraș, după ce a prospectat 10 orașe


În ultimii 30 de ani, Făgărașul s-a confruntat cu o problemă reală și continuă, cea a lipsei locurilor de muncă. De la un oraș care a dat industriei 12.000 de angajați, a ajuns treptat un oraș lipsit aproape de industrie, care ar fi făcut mai degrabă eforturi să se dezvolte pe latura turistică, decât în alte domenii. Doar că turismul, oricât ar fi orașul nostru de centru al României, tot incipient pare, chiar și după mai mulți ani de când vorbim de conceptul acesta, așa că vestea vreunui investitor pe orizontul Făgărașului este privită de fiecare dată cu mult entuziasm.

Un investitor cu capital românesc este pe cale să înceapă producția la Făgăraș la mijloc de noiembrie.

Unitatea de producție va fi deschisă pe platforma UPRUC, iar firma va produce componente pentru industria constructoare de mașini.

fabrica de la Fagaras

,,În ultimii ani am prospectat în jur de 10 orașe din România, cu intenția de a deschide o nouă fabrică. Zona Făgărașului a fost printre primele opțiuni și iată că am și rămas aici. În ultimii ani, forțați de împrejurări, foarte mulți locuitori din zonă, au ales să facă naveta la Brașov sau la Codlea, ca să aibă efectiv un loc de muncă. Asta înseamnă până la 70 de ore pierdute lunar cu naveta, a declarat Andor Tomos, manager operațiuni din cadrul companiei Moveos.

Compania Moveos are capital românesc și activează în România din anul 2017. În 2018 a deschis o primă unitate de producție la Rovinari, în județul Gorj. Astăzi, compania are peste 1.500 de angajați.

Fabrica de la Rovinari

,,Infrastructura gândită de noi pentru unitatea de producție din Făgăraș presupune un efectiv de 350 de angajați. Vorbim de orizontul de timp 2022-2024. Evident că ne putem dezvolta și mai mult dacă se va dovedi util. Unitatea de la Făgăraș va produce componente pentru industria constructoare de mașini, precizează Andor Tomos.

 

Andor Tomos, manager operațiuni

În momentul de față, compania face angajări pentru fabrica de la Făgăraș. ,,În hala de producție procesul este foarte simplu. Fără gaze, turnătorie sau substanțe chimice. Iar zilele de sâmbătă și duminică vor fi libere. Este un program de 8 ore pe zi, de luni până vineri, cu un proces simplu de asamblare, mai precizează managerul de operațiuni.

Angajații vor munci în trei schimburi: 6:00 – 14:30; 14:30 – 23:00; 23:00 – 6:00.

Persoanele interesate de un loc de muncă pot suna la nr. de telefon 0791 010 685. Se estimează că procesul de recrutare se va desfășura până la finele lunii octombrie.

Compania anunță că poate asigura transport în limita unei distanțe de 30 de kilometri față de Făgăraș, pentru persoanele care vor fi recrutate din zonele rurale ale Țării Făgărașului.

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.