Unei firme din Şinca Nouă i s-au confiscat peste 7 mc de lemn de foc şi i s-a dat o amendă de 3.000 de lei


Miercuri, 5 decembrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, lucrători din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Zărnești, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică Brașov și un inginer din cadrul Ocolului Silvic Pădurile Șincii, au desfăşurat o acţiune pe linie de silvicultură pe raza comunei Șinca Nouă, fiind efectuat un control de specialitate la o societate cu punct de lucru în comuna menționată.

Acţiunea a urmărit, în principal, condițiile privind legalitatea deținerii și provenienței materialului lemnos.lemne

La finalizarea verificărilor, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de deținere legală a materialului lemnos,  fiind confiscată cantitatea de 7,47 mc. lemn de foc, esență fag, conform art. 19 alin. (1), lit. a), din Legea nr. 171/2010 actualizată.

,, Art. 19

(1) Constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei până la 10.000 lei şi confiscarea materialelor lemnoase în cauză următoarele fapte:

a) expedierea, transportul, primirea, depozitarea şi/sau prelucrarea de către deţinătorii depozitelor, ai altor spaţii destinate depozitării temporare şi/sau ai instalaţiilor de prelucrare a materialelor lemnoase fără provenienţă legală, aşa cum este stabilită de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund.”

Materialul lemons confiscat a fost predat în custodia Ocolului Silvic Pădurile Șincii.

Foto: ziaruldepenet.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.