Vulcanizare de închiriat, cu 500 euro/lună


O vulcanizare așezată la drumul principal din comuna Sâmbăta de Sus a fost scoasă la închiriat. Deschisă în urmă cu 5 ani, cu fonduri europene, vulcanizarea îi aparține lui Liviu Ganea, un sâmbetean de 40 de ani, care, după revenirea în țară din Italia, a făcut investiții în mai multe domenii de activitate.

Vulcanizarea se închiriază, contra sumei de 500 de euro/lună, cu toată aparatura din dotare:

– un aparat de dejantat pentru autoturisme;

– un aparat de echilibrat roți tot pentru autoturisme, de până la 24 de țoli;

– un aparat de dejantat pentru camioane, autocare, tractoare și utilaje grele;

– un aparat de echilibrat roți pentru autovehicule mari.

Aparatele au fost cumpărate noi în anul 2018.

Închirierea afacerii vizează și un spațiu de 110 mp, o curte de 250 mp și un canal.

,,O voi închiria pentru că nu am timpul fizic necesar să mă mai ocup de ea. În plan secundar, m-am gândit chiar și să vând întreaga afacere, dacă nu sunt doritori pentru închiriere. În situația vânzării, nu mai discutăm doar despre spațiul vulcanizării de 110 mp, ci de ambele spații existente acolo, care însumează 220 mp și care pot fi folosite fie într-o activitate comună, fie pentru activități separate”, spune proprietarul.

Afacerea se află într-o zonă cu vad din cel puțin trei motive:

– în apropiere se află Castelul Brâncovenesc, care a reintrat în proprietatea comunei după ce a stat captiv mai mulți ani într-un contract de concesiune, iar autoritățile locale vor să îl introducă în circuitul turistic;

– drumul de sub munte, recent modernizat, a început preluarea traficului, ca alternativă la DN1, iar vulcanizarea este chiar pe traseul acestui drum;

– pe la Sâmbăta de Sus va trece și autostrada Sibiu – Făgăraș, iar lotul dintre Sâmbăta de Sus și Făgăraș tocmai și-a găsit constructor.

Cine este proprietarul

După aproape două decenii în care a învățat drumul Italiei pe de rost, cu 5 ani în urmă un tânăr sâmbetean a luat viața de la zero, s-a mutat acasă și și-a deschis o vulcanizare performantă care deservește toate localitățile adiacente satului natal (pe lângă aceasta, și alte afaceri: închirieri utilaje, defrișări, servicii de excavare, transport).

Liviu Ganea are 40 de ani și aproape jumătate din viață și-a petrecut-o în peninsula italiană sau făcând drumuri regulate spre aceasta. Dar, după cum se spune că rădăcinile nu se uită niciodată, tot astfel și Liviu a căutat mereu un moment oportun să revină acasă. Aici avea părinții, avea frații și surorile, avea amintirile copilăriei și liniștea sufletească.

Pentru că muncește încă de dinainte de a avea vârsta majoratului, de cum s-a întors la Sâmbăta de Sus s-a apucat iar de muncă. Așa s-a născut această vulcanizare.

Afacerea a prins viață în 2018, după primirea unui grant de câteva zeci de mii de euro nerambursabili, cu care a fost cumpărată aparatura. La această sumă s-au adăugat banii investiți de sâmbetean în amenajarea spațiului.

Clădirea este sediul fostei cooperative din Sâmbăta de Sus Apuseană, aflată la drumul principal, pe partea dreaptă a sensului de mers înspre Victoria.

Liviu Ganea este modelul românului care i-a făcut cinste României în perioada în care s-a aflat în afara sa, dar care a știut să nu-și abandoneze locul natal și să revină acasă atunci când, cu banii strânși, a putut să realizeze ceva aici. El este căsătorit și are un fiu de 6 ani.

Relații la telefon: 0762662435

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.