Restaurarea Cetății Făgărașului costă 17 milioane lei fără TVA. Anunțul a fost postat pe SEAP


În data de 29 decembrie 2017 Primăria Făgăraș a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) cererea de ofertă pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului pe durata de execuție și execuție a lucrărilor de restaurare la Cetatea Făgărașului.

Contractul de achiziție are o valoare estimată de 17.098.559 lei fără TVA, defalcată după cum urmează: servicii de proiectare tehnică – 500.000 lei; servicii de asistență tehnică a proiectantului – 130.000 lei; cheltuieli pentru realizarea investiției – 16.289.194 lei; organizare de șantier – 179.365 lei.

Garanția de participare la licitație pe care trebuie să o depună cei care vor să intre în cursă este de 170.000 lei. În cazul depunerii de oferte în asociere, garanția de participare trebuie constituită în numele asocierii și să menționeze că acoperă în mod solidar toți membrii grupului de operatori economici.

De asemenea, procedura prevede și o garanție de bună execuție. Cuantumul acesteia va fi de 10% din valoarea contractului fără TVA. Conform anunțului publicat de Primăria Făgăraș, aceasta va fi depusă în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului de către firma sau grupul de firme câștigător al licitației.

La această licitrație pot lua parte și operatori economici străini.

SEAP

Persoane cu funcție de decizie

Cei care vor decide cu privire la aspectele procedurii de licitație sunt: primarul Gheorghe Sucaciu, viceprimarul Valentin Clonț, secretarul Laura Giunca, șef birou achiziții Florina Micu, șef servicii APPP Adrian Bica, șef biroul economic Lucreția Dima, consilier juridic Claudia Milea, architect șef Liliana Boer, consilier Mariana Oancea, managerul muzeului Elena Băjenar, director Buget-finanțe Daniel Ludu, consilier achiziții publice Simona Ludu.

Ofertanții au obligația să dovedească faptul că în ultimii 5 ani au mai dus la bun sfârșit lucrări similare cu o valoare apropiată de valoarea acestor servicii de proiectare. Experiența similară trebuie sa privească lucrări de restaurare/ reabilitare/ refuncționalizare/ consolidare monumente istorice.

Firma câștigătoare va fi desemnată pe baza criteriului ,,cel mai bun raport calitate-preț”.

Data limită până la care se pot depune ofertele este 29 ianuarie 2018, ora 15.00.

cetatea-fagaras

Lucrările de restaurare de la Cetate sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Contractul de finanțare nerambursabilă a fost semnat de edilul Gheorghe Sucaciu în vara anului 2017 și prevede că șantierul, ce se va redeschide în curând la Cetate, va fi închis până în septembrie 2019.

În ultimii ani Cetatea Făgărașului a trecut prin mai multe lucrări de restaurare și conservare, culminând cu dublarea sălilor expoziționale ale Muzeului ,,Valer Literat” și cu deschiderea și amenajarea Sălii Tronului. Pentru că Cetatea este magnetul cu care se atrag turiștii în zona noatră, autoritățile continuă să deruleze lucrări de restaurare a monumentului istoric de categoria A.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.