Pentru că avem multe de spus!

.

Amendă de până la 2.000 de lei pentru hrănirea câinilor vagabonzi. Şi totuşi aceştia sunt hrăniţi…  


  • Peste 160 de câini au fost capturaţi într-un an în oraşul Victoria

Autorităţile locale din oraşul Victoria sunt nemulţumite de atitudinea oamenilor cu privire la câinii fără stăpân.

Primăria oraşului Victoria

Primăria oraşului Victoria

Câinii vagabonzi sunt hrăniţi de localnici, iar aceştia chiar se opun prinderii lor de către firma de ecarisaj. La rezistenţa manifestată de localnici se adaugă şi cea a unor asociaţii de protecţie a animalelor.

Reprezentanţii Primărei din Victoria au postat un anunţ pe pagina web a instituţiei, în care roagă cetăţenii să sesizeze Primăria, dacă văd că în continuare câinii străzii sunt hrăniţi de anumiţi localnici prea iubitori de animale.

,,Vă informăm că în perioada 2018-2019 între Oraşul Victoria şi Primăria Avrig a fost încheiat contractul de prestări servicii nr. 20/02.05.2018, în baza căruia au fost capturaţi 141 câini comunitari. Din păcate, activitatea serviciului de ecarisaj a fost îngreunată, din dorinţa de a proteja câinii fără stăpân, atât de atitudinea unor cetăţeni cât şi de unele asociaţii de protecţie a animalelor, uneori chiar în mod violent, fiind nevoie de intervenţia firmei de securitate. Aceste acţiuni au condus la refuzul Primăriei Avrig de a mai prelungi contractul de capturare a câinilor fără stăpân. Pentru continuitatea activităţii de ecarisaj, în data de 24.06.2019, s-a încheiat contractul de prestări servicii nr. 91, în baza căruia s-au derulat, până la data prezentei, două acţiuni, fiind capturaţi 23 câini comunitari. Factorii principali, care contribuie la amplificarea fenomenului de agresiune a cîinilor care îşi apără teritoriul, sunt sursele de hrană provenite de la oameni, motiv pentru care atragem atenţia că, prin HCL 161 din 29.10.2015 cu privire la aprobarea Regulamentului privind buna gospodarire, creşterea şi deţinerea animalelor domestice si a păsărilor de curte în oraşul Victoria, este interzisă hrănirea câinilor vagabonzi pe domeniul public şi nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.500 lei şi 2.000 lei. De asemenea, rugăm cetăţenii, care au sesizări cu privire la aspectele menţionate în comunicat, să se adreseze Primăriei Oraş Victoria – Compartiment Relaţii cu Publicul, la telefon 0268/241525 sau mail primaria.victoria@yahoo.com, se arată în anunţul Primăriei.

inchirieri ecotermLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.