Pentru că avem multe de spus!

.

Azi încep înscrierile pentru a doua sesiune de Bac. Într-un liceu din Făgăraş a luat examenul un singur elev (după contestaţii)!


Candidații care nu au luat Bac-ul din prima sesiune (fie au una sau mai multe probe picate, fie nu s-au prezentat, fie nu au avut media 6) pot să se înscrie, în perioada 10-13 iulie, pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi literatura română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Candidații pot cere recunoașterea probelor deja promovate. aurel vijoli

Calendarul acestei sesiuni este diferit de primul. După examenele scrise, în zilele de 24 şi 27 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare în limba română, pe 28 august se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare în limba maternă, pe 29 – 30 august este programată evaluarea competenţelor digitale, 30 – 31 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Aceste probe de competențe  nu sunt evaluate cu note și nu pot fi picate, singura condiție fiind prezența.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie până la ora 12.00 şi contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi.

Pe 6 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

În Făgăraş, după afişarea notelor din prima sesiune, promovabilitatea la Bac într-un liceu a fost de 0% (zero). Este vorba de Colegiul ,,Aurel Vijoli”, acolo unde s-au înscris pentru Bac 19 elevi, 6 s-au răzgândit între timp şi nu s-au mai prezentat, iar ceilalţi au fost toţi respinşi. Ruşinea liceului a fost spălată după contestaţii. Unul dintre elevi a reuşit să promoveze, după recorectarea lucrărilor obţinând media 6,23. Astfel că, rata de promovabilitate în cazul acestui liceu a urcat de la 0% la 5,26%.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *