Diana Gribincea Popa: ,,Vom organiza un moment special pentru Dumitru Fărcaş la Zilele Făgăraşului”


Astăzi de dimineaţă vestea că cel mai celebru taragotist al României a murit a căzut ca un trăznet peste cei ce îl iubeau. Printre ei, şi făgărăşenii care aşteptau să-l vadă şi să-l asculte la Zilele Făgăraşului. casa-de-cultura

Dumitru Fărcaş ar fi urcat pe scenă joi, 16 august, la ora 21.00, după Sava Negrean Brudaşcu.

,,Maestrul Dumitru Fărcaș s-a stins din viață astăzi, 07 august 2018. Din păcate, nu va mai ajunge să ne bucure sufletele nouă, făgărășenilor, dar  va cânta în corul îngerilor cu minunatul taragot.  Drum lin spre lumină, maestre! Condoleanțe familiei!”, a declarat managerul Casei de Cultură, Diana Gribincea Popa, la aflarea veştii morţii artistului.

Aceasta a mai spus că la Zilele Făgăraşului, în seara în care ar fi trebuit să fie prezent Dumitru Fărcaş, va fi organizat un moment special în memoria sa.

Talentul artistului a fost descoperit de Maria Tănase, pe când acesta avea 24 de ani.  De atunci şi până la vârsta de 80 de ani, când s-a stins, taragotistul a fost unul dintre cei mai iubiţi artişti români. A decedat la un spital din Cluj.

farcasÎn luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional ,,Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

De notorietate a rămas furtul taragotului său de acum 4 ani. În vara anului 2014, artistul a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că Fărcaş nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

În ce priveşte Zilele Făgăraşului, organizatorii nu vor încerca să caute un înlocuitor pentru programul ce i-a fost iniţial alocat lui Dumitru Fărcaş.  Însă, ca o informaţie de ultimă oră, aceştia au anunţat că vor urca pe scena Făăgraşului Ansamblul de la Şinca Nouă şi cu fanfara sa, alături de primarul Dumitru Flucuş, cel care a înfiinţat Ansamblul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.