Pentru că avem multe de spus!

.

Dumitru Fărcaș era invitat să ne încânte la Zilele Făgărașului! Acesta va fi înmormântat cu onoruri militare


dumitru farcas,,Maestrul Dumitru Fărcaș s- a stins din viață astăzi, 07 august 2018. Din păcate nu va mai ajunge să ne bucure sufletele nouă, făgărășenilor, dar  va cânta în corul îngerilor cu minunatul taragot.  Drum lin spre lumină, maestre! Condoleanțe familiei!“, este mesajul transmis de Casa de Cultură Făgăraș, prin directorul Diana Gribincea.

Dumitru Fărcaș, care a murit astăzi la vârsta de 80 de ani, era invitat să ne încânte la Zilele Făgărașului din acest an.

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat joi, cu onoruri militare, în comuna natală Groşi, judeţul Maramureş. Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.

Ceremonia religioasă amplă, Prohodul, va avea loc joi de la ora 11 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, după care convoiul cu sicriul va fi transportat la Groşi, la casa părintească a lui Dumitru Fărcaş, unde va avea loc înmormântarea, cu onoruri militare şi vor fi trase salve de armă. Trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus într-un cavou din spatele casei părinteşti, aceasta a fost dorinţa sa expresă. Va avea loc şi un moment folcloric de jale, cu taragotişti şi intrepreţi de muzică populară, în memoria lui Dumitru Fărcaş. Estimăm ca înmormântarea să aibă loc undeva în jurul orei 16”, a spus  pentru cancan.ro viceprimarul comunei Groşi, Gavril Ardusătan.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că miercuri începând cu ora 14, la Casa de Cultură a Studenților, în Sala „Dumitru Fărcaș”, toți cei care doresc pot să îi aducă un ultim omagiu taragostistului, iar joi, de la ora 11, tot la la Casa de Cultură a Studenților va avea loc ceremonialul religios
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *