Pentru că avem multe de spus!

.

El este unul dintre cei mai buni copii din ţară la Limba franceză!


Darius CupuDarius Cupu s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Limba franceză. Elevul de clasa a XI-a a trecut cu brio şi de cea de-a două probă a fazei judeţene a Olimpiadei de Limba Franceză, care s-a desfăşuat sâmbătă, 10 martie a.c., la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Braşov.

Acesta a obţinut cel mai mare punctaj la clasa a XI-a, iar după ambele probe care alăctuiesc faza judeţeană a Olimpiadei (proba scrisă şi proba orală), s-a calificat la faza naţională, cu 87 de puncte.

Proba scrisă a fazei pe judeţ s-a desfăşurat în data de 3 martie şi pentru Darius a însemnat 93 de puncte.

Proba orală s-a desfăşurat în data de 10 martie şi i-a adus lui Darius 81 de puncte. Acesta a avut de purtat o conversaţie în limba lui Voltarie despre reţelele de socializare (bileţel extras), iar apoi a trebuit să facă dovada de înţelegere a unui material audio.

Rezultatele au fost afişate sâmbătă pe pagina web a Colegiului Naţional ,,Unirea”. Potrivit acestora, făgărăşeanul s-a calificat la faza naţională, care se va desfăşura la Buzău, cel mai probabil la finele lunii aprilie.Darius Cupu 2

Interesant este faptul că elevul s-a prezentat la proba orală după ce a suferit un traumatism cranio cerebral. El este handbalist la Clubul Sportiv Făgăraş. Echipa sa a avut meci acasă, miercurea trecută, cu juniorii de la Odorheiu Secuiesc. Din 29 de goluri marcate de făgărăşeni, 26 de goluri poartă semnătura elevului olimpic. În timpul meciului, lui Darius i-a fost spart capul, iar pentru el partida s-a încheiat la spital. Cu toate acestea, Darius a reuşit un ,,scor” extraordinar de bun şi la limba franceză. El va concura la etapa naţională cu alţi 41 de elevi din judeţele României, câştigătorii fazei judeţene dn judeţele lor, la clasa a XI-a.

Darius a fost pregătit la clasă de prof. Grecu Lidia. El este unul dintre cei doi fii ai liderului sindical Lucian Cupu.
One thought on “El este unul dintre cei mai buni copii din ţară la Limba franceză!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *