Pentru că avem multe de spus!

.

Funcțiile de conducere din cadrul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“ vor fi scoase la concurs


 

conferinta de presa spitalÎn perioada următoare funcțiile de conducere din cadrul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“ vor fi scoase la concurs. Este vorba despre directorul medical și directorul economic, după ce funcția de manager  a fost ocupată de Persida Țâmboiu, în urma unui concurs organizat la începutul acestui an.

În cadrul unei conferințe de presă, conducerea spitalului, împreună cu primarul Gheorghe Sucaciu, a declarat că până cel târziu în primăvară se vor organiza concursurile.

Concursul pentru ocuparea funcției de manager s-a finalizat la începutul lunii februarie, au fost doi candidați care s-au înscris. Concursul s-a finalizat prin câștigarea acestuia de către doamna Țâmboiu Persida, care era și managerul interimar al spitalului. Până în 15 februarie primarul încheie contract de management cu managerul spitalului. Acest contract va avea indicatori de performanță, pe care managerul va trebui să îi respecte, iar evaluările vor fi anuale“, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

Suntem primul spital din județ care a organizat concurs de manager. După semarea contractului de management va urma organizarea concursurilor pentru director medical, director financiar contabil. Odată cu semnarea contractului răspunderea crește. Apoi se vor scoate la concurs șefii secțiilor și compartimentelor“, a declarat și managerul Persida Țâmboiu.

Investiții și în acest an

Și în acest an spitalul va beneficia de investiții importante. „Pentru 2019 pentru dotare va fi secția ATI – în aprilie anul trecut am intrat pe program național, a fost inclus spitalul pe lista spitalelor care vor beneficia de acest program. Noi avem obligația să dotăm ATI, iar Ministerul Sănătății ne va deconta o serie de servicii. O altă secție este Dializa, care este dotată cu aparatură destul de nouă, dar vom dori să reabilităm partea din spate a dializei. Dorim să dublăm numărul de pacienți. În februarie avem concurs pentru încă un medic nefrolog. Spre finalul anului sperăm ca toți cei 30 de pacienți care merg la Brașov, în plus față de cei 25 pe care îi tratăm acum la Făgăraș, să se trateze la Spitalul din Făgăraș“, a mai declarat Câju.

Probleme cu personalul

O problemă, însă, cu care spitalul se confruntă este personalul. „Avem mari probleme cu personalul, țin să spun acest lucru. Probleme pe care va trebui să le rezolvăm, secție cu secție. Este un pas pe care l-am făcut cu concursul de manager. În sensul că un manager cu contract poate să se implice mult mai eficient în activitatea spitalului, având și responsabilități mult mai clare“, a mai declarat aceasta. Câju a ținut să sublinieze și faptul că în spital, din cunoștințele pe care le are, pacienții nu mai dau bani la medici și asistente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.