Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Grădinițele din Făgăraș vor primi bani europeni pentru investiţii


 

gradinitaGrădinițele din municipiu vor primi bani europeni pentru investiții. Asta ca urmare a semnării unui proiect gestionat la nivel regional de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

„Acest fapt este posibil ca urmare a semnării proiectului gestionat la nivel regional de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin care titularul – Ministerul Educaţiei Naţionale – alături de primării vor utiliza peste zece milioane euro pentru educaţia timpurie a copiilor. Este vorba de proiectul cu denumirea «Construcţii grădiniţe Regiunea Centru», a cărui valoare totală este de peste 48 milioane lei, din care aproape 40 milioane lei sunt fonduri nerambursabile”, a explicat pentru bzb.ro Simion Creţu, director general ADR Centru.

În judeţul Braşov, proiectul amintit are ca parteneri Făgăraş, Feldioara, Tărlungeni, Ticuşu, Zărneşti, iar grădiniţele din toate aceste localităţi vor fi reabilitate şi dotate cu sprijinul fondurilor europene.
Finanţarea este acordată în cadrul Axei Prioritare 10 a Programului Regio 2014-2020, pentru investiţii privind dezvoltarea infrastructurii prin construirea de clădiri noi pentru grădiniţele care se află în clădiri ce nu mai prezintă siguranţă în exploatare, sunt amplasate în construcţii ce fac obiectul retrocedării sau au spaţii insuficiente şi inadecvate pentru acest tip de educaţie.

34 de grădiniţe din Regiunea Centru, respectiv judeţele judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita Mureş şi Sibiu, vor beneficia în 2019 de investiţii din fonduri europene în modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.