În atenția făgărășenilor care au datorii către Serviciul de termie


Clienții furnizorului de energie termică din Făgăraș au acumulat datorii pentru serviciile de apă caldă și încălzire de peste 113.000 lei. Aceștia vor fi notificați să își achite debitele, în caz contrar riscă să fie executați silit.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică în Sistem Centralizat în Municipiul Făgăraș (SPAET) a fost înființat la data de 1 martie acest an și a preluat activitatea predecesoarei sale, Ecoterm S.A., intrată în faliment, după o insolvență de aproape 8 ani de zile. Energia termică pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde le este furnizată acum făgărășenilor de către SPAET, serviciu aflat în subordinea Consiliului Local Făgăraș.

Până în toamnă consumurile oamenilor nu au fost mari, dat fiind faptul că nu a fost necesară și încălzirea locuințelor, doar prepararea apei calde. Însă, odată cu venirea sezonului rece, facturile au început să crească, iar restanțele au început să se adune. Așa s-au acumulat datorii totale către acest serviciu, în special din partea populației, nu a agenților economici, în sumă de aproximativ 113.000 lei.

Țețiu Ciprian – director SPAET Făgăraș

,,Facem un apel la clienții noștri să își achite facturile scadente. Programul casieriei intituției a rămas nemodificat, în ciuda pandemiei, respectiv în zilele de luni, miercuri și vineri de la 7.30 la 14.45, iar marți și joi de la 7.30 la 15.45. Aceste debite conduc la disfuncționalități în activitatea financiară a instituției noastre, care are de achitat, la rândul ei, facturi mari la gaz și curent. Este important să menținem furnizarea agentului termic în plin sezon rece și în plin val pandemic, așa încât sperăm să avem același comportament corect și din partea clienților noștri. În cifre, avem 130 de datornici cu datorii cuprinse între 200 și 1.600 lei, 182 de datornici cu datorii cuprinse între 100 și 200 de lei și 1.070 de debitori care au restanțe de până în 100 de lei. În primă fază vom notifica persoanele cu datorii scadente, urmând ca, în situația în care nici așa nu vor fi plătite, să apelăm la executorul judecătoresc”, a explicat Ciprian Țețiu, directorul SPAET Făgăraș.

Potrivit legii, facturile de utilități publice sunt considerate titluri executorii, așa încât creditorul lor le poate executa silit, prin intermediul executorului judecătoresc, fără a mai fi necesară acționarea debitorilor în justiție. Persoanele executate silit, pe lângă debitul principal și penalitățile aferente, vor fi obligate să achite și onorariul executorului judecătoresc, precum și toate cheltuielile care se fac cu prilejul executării silite.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.