Investiții de o jumătate de milion de euro în clădirile unităților de învățământ din comuna Cincu


Clădirile școlilor și grădinițelor din Cincu și Toarcla vor fi reabilitate în ce privește eficiența din punct de vedere energetic. Asta înseamnă că pe viitor vor consuma o cantitate de energie mai mică pentru încălzirea sălilor de clasă și producerea apei calde menajere.

școală Cincu

,,Am realizat un proiect pentru anveloparea și schimbarea sistemului de încălzire pentru clădirea școlii din Cincu, pentru clădirea grădiniței din Cincu și pentru cea a școlii din Toarcla. Proiectul este finalizat, iar termenul limită de depunere este data de 3 martie 2021. Pentru astfel de investiții se acordă sume nerambursabile de până la 1,5 milioane de euro. Noi avem doar trei astfel de clădiri pe raza comunei și estimăm că vom avea un proiect total de circa 500.000 de euro. Defalcat, școala de la Cincu necesită o sumă cu începere de la 170.000 de euro, grădinița din Cincu pornește de la 100.000 de euro, iar clădirea din Toarcla tot de la 100.000 de euro”, a declarat primarul Sorin Suciu.

Pe lângă clasica anevelopare a clădirilor, autoritățile locale din comuna Cincu au prins în proiect și schimbarea sistemului de încălzire. Cele trei unități de învățământ vor avea un sistem inovator și eficient de încălzire, pe pompe, care pot produce mai multă energie decât consumă.

În cele două sate există 260 de preșcolari și elevi.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.