Pentru că avem multe de spus!

.

Marian Filip: ,,Eu sunt ţap ispăşitor pentru că sunt finul lui Vali Clonţ”


Handbalistul Marian Filip a organizat o conferinţă de presă, miercuri, 27 iunie 2018, pentru a le da replici preşedintelui CSM, Marius Gruia, şi primarului Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu. Acesta a declarat că a aşteptat să se termine contractul de muncă, înainte de a face dezminţirile de mai jos. Declaraţia sa este contrară celorlalte două. Având în vedere că ziarul ,,Salut Făgăraş” a publicat deja poziţiile preşedintelui CSM şi primarului, urmează să redea acum şi susţinerile sportivului. Vor fi redate cu ghilimele cele mai relevante dintre afirmaţiile sale.

Marian Filip

Marian Filip

Înainte de Făgăraş a jucat 6 ani în Israel

,,Am organizat această conferinţă de presă pentru a dezminţi declaraţiile privitoare la scandalul din club, la care preşedintele Clubului şi primarul Făgăraşului susţin că aş fi participat. Mai înainte de asta, însă, să vă spun câte ceva despre mine: m-am născut şi am crescut la Făgăraş. Am început să joc handbal tot la Făgăraş. La 18 ani deja făceam handbal profesionist. Atât ca junior, cât şi ca senior, am jucat la echipa naţională a României. După ce am venit să joc la Făgăraş, ceea ce mi s-a întâmplat aici nu mi s-a întâmplat în 20 de ani de handbal. Ultimii 6 ani, înainte de Făgăraş, i-am jucat în Israel, la cele mai bune două echipe. Sunt la Făgăraş din 2016 şi nu am venit la această echipă pentru bani. A insistat să vin aici dl. Gicu Puiuleţ. Am renunţat la un an de contract în Isarel şi la un contract cu Steaua, ca să vin să joc aici. Fac 38 de ani, sunt căsătorit cu Dorina Cătană şi am doi copii”.

,,Mi s-a pătat imaginea”

,,Presa a scris că sunt un scandalagiu şi un beţiv pentru că am luat parte la un scandal în club. Nu este adevărat. Vreau să vă povestesc ce s-a întâmplat în noaptea respectivă. Echipa s-a întors dintr-o deplasare de la Vaslui. Am ajuns în Făgăraş pe la 3.30 noaptea. Nu aveam cheie să mă duc acasă, pentru că soţia mea – care îşi sărbătorea ziua de naştere – era plecată. Ne-am înţeles ca până ajunge ea să mai pierd puţin vremea. Pe la 3.40 m-am dus în club, unde am rămas până la 4.30, timp în care nu s-a întâmplat şi nu am provocat niciun scandal. La 10 minute după plecare, m-a sunat patronul clubului să mă roage să mă întorc pentru că un coleg de-al meu este implicat într-o altercaţie în club. Până m-am dus, Acatrinei ieşise deja afară. Nu am mai intrat în club, am schimbat câteva vorbe cu el pe trotuar şi am plecat acasă. Deci, nu am luat parte la niciun scandal. Mi s-a pătat imaginea degeaba! Nu înţeleg de ce preşedintele Clubului nu m-a chemat să vorbească personal cu mine şi să pot să îi spun toate astea. Am dat totuşi o declaraţie la club despre cum s-au petrecut toate… În weekend-ul următor alţi sportivi împreună cu preşeedintele s-au dus să petreacă în club, iar atunci nu şi-a mai făcut nimeni probleme. Nu este prevăzut în Regulamentul intern că nu averm voie să mergem în club. Este, până la urmă şi viaţa noastră privată”.

,,Anul trecut am fost bun, acum nu mai sunt”

,,Anul trecut am dat 100 de goluri pentru echipă, am fost bun. Acum nu mai sunt! S-a zvonit că provoc scandaluri ca să ajung antrenor sau preşedinte la echipa de handbal. Îmi vine să râd… S-a arătat în presă că am luat amenzi în trecut. Păi, ştiţi pentru ce am luat? Mi s-a dat o amendă de 1.000 de lei pentru că m-am dus la ziua unui prieten, la care am stat până la ora 22.30, iar conducerea Clubului a apreciat că m-am dus de fapt la un bal, când eu aveam meci a doua zi. Am mai fost penalizat şi cu 30% din contract, pentru că eu n-aş fi în formă, iar echipa n-ar fi în obiectiv. Eu nu cred că am jucat singur în echipă, Din 20 de jucători, numai unul joacă?”

Contract reziliat de conducerea clubului

Marian Flip avea contract cu CSM Făgăraş până la data de 30 iunie 2018. Conducerea Clubului i-a reziliat acestuia contractul începând cu data de 4 iunie 2018, ceea ce înseamnă că Filip nu mai încasează ultimul salariu. Acesta susţine că va ataca la Federaţie decizia Clubului.

Sportivul avea un salariu lunar de 10.500 lei. Acest venit îl urca în partea superioară a clasamentului salarial. În echipă mai existau salarii similare cu ale sale sau mai mari, însă cele mai multe erau mai mici decât salariul acestuia.

La conferinţa de presă, handbalistul a fost întrebat de ce se consideră ţap ispăşitor. ,,Eu sunt ţap ispăşitor probabil pentru faptul că naşul meu de cununie este Vali Clonţ. A devenit însă naş înainte de a fi ales viceprimar. Nu am apelat la nimeni să mă ajute cu nimic, deci nici la Vali Clonţ”, a răspuns acesta.

_________________

Marian Filip spune că cel mai probabil se va retrage din lumea handbalului. El este mulţumit că a reuşit să îşi păstreze o formă bună şi să joace până la vârsta de 38 de ani.

_________________

Reamintim că CSM Făgăraş a dat publicităţii un comunicat de presă, în data de 18 mai, prin care a arătat că la club s-a făcut o anchetă internă şi cei doi sportivi anchetaţi, Filip şi Acatrinei, au fost amendaţi. Citiţi AICI comunicatul remis presei.

La această oră conducerea clubului (preşedintele) şi finanţatorul clubului (primarul) susţin împreună o variantă, iar handbalistul susţine o alta. Iată AICI ce a susţinut primarul Sucaciu într-o conferinţă de presă organizată în data de 23 mai.
4 thoughts on “Marian Filip: ,,Eu sunt ţap ispăşitor pentru că sunt finul lui Vali Clonţ”

 1. Comsa Georgeta

  Buna ziua Domnule Grovu,
  in primul rand nu stiu cine sunteti Dumneavoastra, sau ce calitate aveti sa va dati cu parerea despre un sportiv, despre un om care 20 de ani a facut Handbal de performanta.Domnule Grovu sunt sigura ca nu ati luat parte la toate meciurile sustinute de echipa CSM Fagaras incepand din 2016 de cand Marian Filip activeaza la aceasta echipa.Fiecare om greseste, fiecare om trebuie sa raspunda pentru faptele sale, avand in vedere faptul ca la aceasta echipa in nenumarate randuri diversi sportivi s-au aflat in aceeasi situatie cu a sportivului Marian Filip, acestia nefiind sanctionati in nici un fel…Cat despre opulenta, modestie, tin sa va spun Domunle Grovu ca acest om are dreptul sa isi spuna punctul de vedere, are dreptul la replica cu privire la scandalul din club pe care acest sportiv nu l-a creeat.Despre salariul sportivului nu stiu daca Dumneavoastra sunteti in masura sa vorbiti, sportivul primea 10.500 lei salariu negociat la inceputul contractului cu Municipalitatea, drept urmare chiar nu vad unde este problema Dumneavoastra.Eu cred ca Dumnevoastra ar trebuii sa va rezolvati problemele pe care Dumneavoastra le aveti si sa nu va mai preocupati de altii…Cat depre nuanta politica, va aduc la cunostinta faptul ca Marian Filip nu a facut, nu face si nici nu va face parte din nici un partid politic.Marian Filip nu are nevoie de sustinerea nimanui, deci Domule Grovu astept sa va cereti scuze deoarece nu sunteti in masura sa vorbiti despre acest om…Georgeta Comsa

  Reply
 2. Comsa Georgeta

  Buna ziua Domnule Grovu,
  in primul rand nu stiu cine sunteti Dumneavoastra, sau ce calitate aveti sa va dati cu parerea despre un sportiv, despre un om care 20 de ani a facut Handbal de performanta.Domnule Grovu sunt sigura ca nu ati luat parte la toate meciurile sustinute de echipa CSM Fagaras incepand din 2016 de cand soprtivul Marian Filip activeaza la aceasta echipa.Fiecare om greseste, fiecare om trebuie sa raspunda pentru faptele sale, avand in vedere faptul ca la aceasta echipa in nenumarate randuri diversi soprtivi s-au aflat in aceeasi situatie cu a sportivului Marian Filip, acestia nefiind sanctionati in nici un fel…Cat despre opulenta, modestie, tin sa va spun Domnule Grovu ca acest om are dreptul sa isi spuna punctul de vedere, are dreptul la replica cu privire la scandalul din club pe care acest sportiv nu la creeat.Despre salariul sportivului nu stiu daca Dumneavoastra sunteti in masura sa vorbiti, sportivul primea 10.500 lei salariu negociat la inceputul contractului cu Municipalitatea, drept urmare chiar nu vad unde este problema Dumneavoastra.Eu cred ca Dumneavoastra ar trebuii sa va rezolvati problemele pe care Dumneavoastra le aveti si sa nu va mai preocupati de altii…Va aduc la cunostinta faptul ca Marian Filip nu a facut, nu face si nici nu va face parte din nici un partid politic, drept urmare nu are nevoie de sustinerea nimanui.Georgeta Comsa

  Reply
 3. Comsa

  Buna ziua Domnule Grovu, în primul rând nu ştiu cine sunteți Dumneavoastră, sau ce calitate aveți să vă dați cu părerea despre un sportiv, despre un om care 20 de ani a făcut Handbal de performanță.Domnule Grovu sunt sigură că nu ați luat parte la toate meciurile susținute de echipa CSM Făgăraş începând din 2016 de când Marian Filip activează la această echipă. Fiecare om greşeşte, fiecare om trebuie să răspundă de faptele sale, având în vedere faptul că în nenumărate rânduri diverşi sportivi s-au aflat în aceeaşi situație cu a sportivului Marian Filip,aceştia nefiind sancționați în nici un fel…Cât despre opulență şi modestie, țin să vă spun Domnule Grovu că acest om are dreptul la replică cu privire la scandalul din club pe care acest sportiv nu l-a creeat.Despre salariul sportivului nu ştiu dacă Dumneavoastră sunteți în măsură să vorbiți, sportivul primea 10 500 lei, salariu negociat la începutul contractului cu Municipalitatea, drept urmare nu văd care este problema Dumneavoastră.Eu cred că Dumneavoastră ar trebuii să vă rezolvați problemele pe care Dumneavoastră le aveți şi să nu vă mai preocupați de alții…Vă aduc la cunoştință faptul că Marian Filip nu a făcut, nu face şi nici nu va face parte din nici un partid politic, drept urmare nu are nevoie de susținerea nimănui, deci Domnule Grovu aştept să vă cereți scuze întrucât nu sunteți în măsură să vorbiți despre acest om…Georgeta Comsa

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *