Pentru că avem multe de spus!

.

Nu scapă numai cu amenzi! Cei doi jucători scandalagii de la CSM riscă să fie daţi afară


După ce au fost protagoniştii unui scandal într-un club făgărăşean, chiar după o înfrângere suferită la Vaslui, jucătorii Filip şi Acatrinei sunt acum pe punctul să fie puşi pe liber.

Acatrinei Florin şi Filip Marian s-au ales până acum cu amenzi de 4.000, respectiv 2.000 de lei. Primarul, care reprezintă principalul finanţator al Clubului (bugetul local) crede că sancţiunile au fost prea blânde pentru ei şi că pedeapsa meritată ar fi desfacerea convenţiilor.

conferinta primar,,De-a lungul timpului am avut diverse sesizări şi informaţii despre comportamentul lor nesportiv. După ultimul scandal din clubul de noapte, i-am solicitat preşedintelui Marius Gruia să ia măsurile care se impun. Preşedintele a cerut desfacerea contractelor, dar membrii Consiliului Director au respins propunerea în şedinţa din data de 17 mai. Nu mi se pare normal ca la salarii de circa 10.000 de lei să ai un asemenea comportament. E clar că, la salariile lor, au de unde plăti aceste amenzi. Dar e prea puţin! Îi cer preşedintelui să convoace din nou Consiliul Director şi să revină cu propunerea desfacerii convenţiilor. Se vede că din partea Consiliului Director s-a creat un fel de protecţie în jurul acestor jucători”, a declarant primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu (FOTO).

Consiliul Director al CSM Făgăraş este format din: Fielk Lucian, Fleşariu Marius, Mateiaş Sorin, Ramba Lucian şi Solomon Marius.

Propunerea iniţială de reziliere a convenţiilor acestor doi jucători, formulată de preşedintele Marius Gruia, a fost înregistrată la CSM sub nr. 2305/17.05.2018. Propunerea a fost însoţită de un referat de justificare.

1

Procesul verbal al Consiliului Director, prin care s-a dispus sancţionarea prin amenzi şi nu prin desfacerea convenţiilor, poartă nr. 6 din 17.05.2018.

2

Jucătorii Acatrinei şi Filip nu sunt la primele abateri în cadrul echipei. În trecut, Acatrinei a mai fost sancţionat cu 50% din salariul pe o lună şi cu o amendă de 3.000 de lei, iar Filip a mai fost sancţionat cu 30% din salariul pe o lună şi cu o amendă de 1.000 de lei.

De altfel, şi antrenorul Liviu Andrieş a tras ponoasele după celebrul scandal din clubul D&C. I s-a tăiat 30% din salariul pe o lună, pentru că, potrivit primarului, avea datoria să facă raportări după fiecare meci şi să arate comportamentul jucătorilor.

Primarul Sucaciu mai spune că a aflat că jucătorii de la CSM obişnuiesc să consume alcool în autocarul cu care pleacă la competiţii. Dacă se vor adeveri aceste fapte, edilul propune ca toţi membrii echipei să fie sancţionaţi.

Deşi dezamăgit de comportamentul celor doi jucători, edilul Făgăraşului susţine în continuare echipa de handbal a municipiului: ,,Eu voi susţine acest Club în continuare, pentru ca echipa de handbal masculin să evolueze în Liga naţională. Dar nu pot fi de acord cu salariile unor sportivi. Aceştia primesc salarii cuprinse undeva între 800 şi 13.000 de lei. Ei au încheiate convenţii, nu contracte de muncă, iar din aceşti bani îşi achită şi dăreile către stat. Dar, chiar şi aşa, unele salarii tot mi se par mari.

Convenţiile jucătorilor Acatrinei şi Filip ar fi expirat oricum în luna iunie a.c.. Dacă acestea ar fi reziliate, din bugetul clubului s-ar salva echivalentul salariilor lor pe lunile mai şi iunie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.