Pentru că avem multe de spus!

.

Ministerul Sănătăţii promite că nu se atinge de Centrul de Permanenţă din Victoria. Dar se contrazice la distanţă de două rânduri!


După ce a băgat în sperieţi toată ţara cu anunţul că centrelele de permamenţă nu sunt rentabile şi, prin urmare, vor fi desfiinţate, Ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, nu ştie cum să-ndrepte greşeala.Victoria

În judeţul nostru funcţionează 10 astfel de centre, dar poate cel mai important dintre ele este cel din oraşul Victoria. Asta, pentru că o perioadă de câţiva ani, imediat după ce Guvernul Boc a desfiinţat în 2011 spitalul orăşenesc din localitate, în Victoria a mai funcţionat doar centrul de permamenţă.

În luna iunie, Ministrul Sănătăţii a declarat că va promova un act normativ pentru defiinţarea centrelor medicale de permanenţă. De vină ar fi fost creşterea, cu 30%, a cazurilor de la compartimentele de primiri urgenţe, care nu ar fi trebuit să crească, dacă centrele respective ar fi fost eficiente. Apoi, după valul de nemulţumiri iscat la nivelul întregii ţării ca urmare a acestei declaraţii, oficialul s-a răzgândit.

Traian Tabacu, unul dintre consilierii locali din oraşul Victoria i-a scris Ministrului Sănătăţii pe acest subiect. Interpelarea a fost făcută la cald, imediat după declaraţie, pe pagina de Facebook a Ministrului Sorina Pintea. În 28 iunie, Ministrul îi răspundea consilierului local, tot pe reţeaua de socializare, că ,,NU DESFIINŢĂM CENTRUL DE LA VICTORIA”, făcând referire că numai în judeţele cu multe centre de permanenţă se va întâmpla acest lucru.

Joi, 12 iulie, Ministerul Sănătăţii, de această dată, trimite şi un răspuns oficial către consilierul Tabacu, semn că Pintea &Company vrea musai să se asigure că oamenii au înţeles că şi-a schimbat intenţia. În răspuns se precizează că ,,ÎN PREZENT NU A FOST LUATĂ ÎN DISCUŢIE DESFIINŢAREA CENTRULUI DE PERMANENŢĂ DIN ORAŞUL VICTORIA, JUDEŢUL BRAŞOV”.

Dar, totuşi, Ministerul susţine în aceeaşi adresă şi că desfiinţarea centrelor se poate efectua de către DSP-uri în cazul celor neperformante, pe baza unei evaluări prealabile.

În concluzie, din adresă se desprinde ideea că, dacă nu e performant, şi acest centru ar putea fi desfiinţat.

Adresa este semnată de doi oficiali din Ministerul Sănătăţii, dar considerăm că exprimă, în egală măsură, şi punctul de vedere al şefului instituţiei.

centru de permanenta

În judeţul nostru funcţionează 10 centre de permanenţă autorizate: 2 în Braşov, câte unul în Victoria, Râşnov, Predeal, Feldioara şi ale 4 zonale, respectiv Şinca Veche-Şinca Nouă-Părău-Mândra-Cincu; Lisa-Sâmbăta de Sus-Recea-Ucea-Vişea; Hărman-Sânpetru-Bod; Jibert-Buneşti-Hoghiz.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.