Noi sensuri unice în Făgăraș. Ce spune primarul


sens unic fagarasAutorităţile locale au stabilit noi măsuri administrative privind circulaţia rutieră pe câteva dintre străzile oraşului. Cu alte cuvinte, de câteva zile au apărut noi sensuri unice în Făgăraș. Iar câțiva polițiști locali se află la fața locului pentru a îndruma șoferii.

Autorităţile locale au montat indicatoare de circulaţie pe străzile pe care tocmai au restricţionat circulaţia rutieră în ambele sensuri de mers.

Aceste sensuri unice și această sistematizare se va vedea după un minim de 30 de zile dacă a fost făcută corect sau nu. Sistematizarea este făcută ca să fluidizeze traficul în zonele aglomerate, iar acolo unde nu există parcări, singura soluție, în momentul de față, este parcare pe carosabil. Făcând pe carosabil, trebuie să îi dai un singur sens unei străzi. Aceleași soluții s-au aplicat și în Sibiu, și în Brașov, Sighișoara. Făgărașul este este un oraș vechi și când a fost construit nimeni nu s-a gândit că se va umple de mașini. De exemplu, doar anul trecut, la nivel de Făgăraș, s-au înscris peste 2000 de mașini! Și atunci încercăm să găsim soluții“, ne-a spus primarul Gheorghe Sucaciu.

Astfel, străzile pe care trebuie să circulaţi cu atenţie sporită  sunt:

Sens unic în cartierul Vasile Alecsandri: sensul de deplasare va fi dinspre intrarea din strada Tăbăcari spre Şcoala ,,Ovid Densuşianu” până la parcarea dintre blocurile 4 şi 5.

Sens unic în cartierul Tudor Vladimirescu între blocurile A, B şi C: sensul de deplasare va fi dinspre strada Azotului spre strada Tudor Vladimirescu, până la interesecţia cu aceasta.

Sens unic pe strada George Coşbuc: sensul de deplasare va fi dinspre strada 1 Decembrie 1918 spre strada Teiului, până la intersecţia cu aceasta.

Sens unic pe strada Vasile Alecsandri: sensul de deplasare va fi dinspre strada Nicolae Bălcescu (Protopopiatul ortodox) spre sensul giratoriu din strada Tăbăcari, până la aleea din spatele blocului nr. 5 din strada Tăbăcari (aleaa spre Piaţa agro-alimentară).

Sens unic pe aleea din spatele blocurilor 4 şi 5 din strada Tăbăcari: sensul de deplasare va fi dinspre strada Vasile Alecsandri spre intrarea în Piaţa agro-alimentară, până la capătul blocului nr. 54 din Bulevardul Unirii.

sens unic fagaras1Sens unic pe strada Iazul Morii: sensul de deplasare va fi dinspre strada Tăbăcari în spatele blocurilor 4 şi 5, spre strada Nicolae Bălcescu, până la intersecţia cu aceasta.

Iniţiativa restricţionării traficului pe aceste străzi a aparţinut primarului Făgăraşului şi Comisiei de Circulaţie a oraşului şi are ca scop fluidizarea traficului, prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute şi crearea de noi locuri de parcare pe sensurile restricţionate. Pentru ca iniţiativa să poată fi pusă în aplicare, a avut nevoie şi de votul consilierilor locali, aceştia din urmă aprobând-o la ultima şedinţă ordinară a lunii iulie.

Anterior, în data de 18 iulie, a fost programată şi o dezbatere publică, în sala mică a Casei de Cultură, pe tema acestor străzi cu sens unic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.