Noul preot din Boholţ a primit astăzi Evanghelia, crucea şi cheia


Comunitatea Boholţului s-a adunat azi, 30 decembrie 2018, în lăcaşul de cult al satului pentru a asista la instalarea noului preot care va sluji de acum înainte în această biserică.preot Boholt

Este vorba de părintele Cătălin Socaciu, în vârstă de 27 de ani, originar din comuna Mândra.

Slujba de astăzi de la Boholţ a fost săvârşită de un sobor de 8 preoţi, din care au făcut parte: protopopul Făgăraşului – Marius Corlean, preotul pensionar Visarion Joantă – originar din Boholţ, preotul Dionisie Bojan – ieromonah la Mânăstirea Sâmbăta, care a slujit în Boholţ vreme de 17 ani şi preotul Ioan Paroş – cel care a fost paroh în acest sat în ultimii 7 ani.

Preotul Cătălin Socaciu a fost instalat la sfârşitul Sfintei Liturghii de către protopopul Marius Corlean. Acesta a făcut investitura în calitate de delegat al ierarhului în teritoriu. Părintele protopop a ţinut să îi mulţumească preotului Ioan Paroş, care a dus o activitate bisericească prolifică în sânul acestei comunităţi în ultimii ani de zile. Astăzi, Ioan Paroş este preot în Făgăraş, la Biserica ,,Sfântul Nicolae”, tot acolo unde slujeşte şi protopopul. Ioan Paroş a fost transferat aici după ce preotul Marcel Dobrea s-a pensionat.

La instalarea noului preot în Boholţ, pe lângă credincioşii din localitate, a luat parte şi primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

,,Ritualul instalării prevede ca preotului să îi fie înmânate Evanghelia, crucea şi cheia. Dacă primele două sunt simboluri religioase, cheia este mai mult o tradiţie”, explică protopopul Marius Corlean.

Parohia de la Boholţ este o parohie de gradul III.

Părintele Cătălin Socaciu a absolvit în 2017 Facultatea de Teologie a Universităţii sibiene ,,Lucian Blaga”, iar în momentul de faţă îşi continuă studiile cu un masterat.

Este profesor de religie şi predă această disciplină la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” şi la Colegiul Tehnic ,,Aurel Vijoli”.

Foto: Apostolat în Ţara Făgăraşului (protopopul Marius Corlean, preotul Ioan Paroş, preotul Cătălin Socaciu)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.