Proiect  şcolar prin care 76 de copii învaţă gratuit, până în 2021


60 de preşcolari şi elevi din Sâmbăta de Sus, alături de alţi 16 cursanţi de diferite vârste sunt beneficiarii unui proiect prin care învaţă gratuit la şcoală, în afara orelor de curs.

Totul este posibil în cadrul proiectului ,,Învaţă, dobândeşte, dăruieşte, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), cu fonduri europene. Proiectul a debutat în toamna lui 2018 şi se va derula până în 2021.

,,Trei grupe de copii s-au format în cadrul acestui proiect. Una de preşcolari cu 20 de copii, alta cu elevi din ciclul primar tot cu 20 de participanţi şi o alta cu elevi din clasele a IV-a şi a VIII-a tot cu 20 de participanţi. Lor li se adaugă o grupă de cursanţi, de diferite vârste, 16 la număr, care urmează programul ,,A doua şansă”. Fiecare grupă este coordonată în activităţile sale de câte doi profesori din şcoală, numiţi experţi educaţionali. Preşcolarii derulează activităţi  specifice înscrierii la grădiniţă, care au rolul reducerii fenomenului de abandon şcolar, tot mai pronunţat în ultimul timp. Ei se pregătesc zilnic, după program, câte o oră şi jumătate. Grupa elevilor din ciclul primar face, de asemenea, o oră jumătate de activităţi, în fiecare zi, după o planificare prealabilă, din care amintim: activităţi pentru dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba română şi o limbă străină, activităţi de ştiinţă, tehnică, matematică, activităţi pentru dezvoltarea aptitudinilor recreative. Grupa formată din elevi din clasele a IV-a şi a VIII-a are aceleaşi tipuri de activităţi ca şi grupa celor din ciclul primar. Cei din programul ,,A doua şansă” merg zilnic la şcoală câte 4-5 ore şi studiază materiile din programa analitică”, explică prof. Adina Moldovan, directorul Şcolii Gimnaziale din Sâmbăta de Sus.

În total, unitatea de învăţământ din comună numără 142 de copii, dintre care 92 sunt elevi, iar ceilalţi sunt prichindei de grădiniţă.

grupa preşcolarilor

grupa preşcolarilor

grupa elevilor din ciclul primar

grupa elevilor din ciclul primar

grupa elevilor din clasele a IV-a şi a VIII-a

grupa elevilor din clasele a IV-a şi a VIII-aLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.