Pentru că avem multe de spus!

.

Razie la hoții de biciclete din județ. Centrul de operațiuni ar fi la Șercaia


În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează 16 percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat săvârșit în bandă organizată, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal German.

 La data de 09 octombrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Koln-Nordhein Westfalen  efectuează 16 percheziții pe raza județului Brașov, la locuințele unor persoane bănuite că începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi săvârșit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a orașului Koln, Germania, pe care le dezmembrau și le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 120.000 euro.

Potrivit publicației germane express.de, centrul de operațiuni al hoților de biciclete era la Șercaia. Potrivit aceleiași publicații, este vorba despre 13 suspecți care ar fi furat 55 biciclete electrice în Koln și le-au vândut în România. Ramele bicicletelor de înaltă calitate au fost ambalate în mare parte în saci mari și în mare parte predate companiilor de transport din România. În Sercaia, se spune că membrii bandei au reasamblat și revânut părți din biciclete.

La finalizarea perchezițiilor, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate vor fi conduse la audieri urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă. Alături de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în acțiuni sunt angrenați luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.