Pentru că avem multe de spus!

.

Rulota „La Giorgia“. Rețeta succesului pentru o familie de făgărășeni|FOTO


  • După mai bine de 20 de ani petrecuți în Italia, o familie de făgărășeni și-a deschis o afacere chiar în „buricul târgului“ din Făgăraș: o rulotă fast-food! Dar nu orice rulotă, ci una în stil vienez, care a atras privirile tuturor trecătorilor1 Și nu doar pentru aspect, cât și pentru diferitele feluri de mâncare, toate la prețuri accesibile! Totul a fost posibil în cadrul proiectului Diaspora Start-Up, în care Primăria Făgăraș este partener. 

rulota7

rulota1Făgărășenii din Diaspora cares-au hotărât să se întoarcă definitiv acasă au avut șansa de a-și deschide o afacere în orașul lor natal. Aceștia s-au înscris în proiectul Diaspora Start-Up, în care Primăria Făgăraș este partener, au urmat o serie de cursuri, și-au scris propriul plan de afaceri, iar acum a venit momentul să taie panglica!

Acum a venit momentul familiei Codrea, o familie de făgărășeni plecată de mulți ani în străinătate, în Italia. Astăzi cei trei membrii au sărbătorit deschiderea afacerii lor – o rulotă fast-food!

DSC07828Aici, la Făgăraș, am lucrat în comerț, asta se întâmpla înainte să plec Italia. În Italia am fost plecată timp de 22 de ani, acolo am avut mai multe locuri de muncă, însă după-mesele eram la restaurant. Gândul meu era mereu acasă și în fiecare vară când reveneam în Făgăraș îmi spuneam că nu mai plec. Însă în 2017 am avut șansa să mă înscriu la un astfel de proiect. Am făcut și un curs de antreprenor, am intrat într-un concurs, erau 21 de locuri eligibile pe zona Centru. Am reușit să câștig proiectul, pe lângă alți 7 făgărășeni, mulțumesc mult celor de la primărie care ne-au ajutat. Foarte greu proiectul, mai ales pentru mine, venită acasă după 22 de ani“, ne-a povestit făgărășeanca ce a câștigat proiectul, Vetuța Codrea.

rulota6Aceasta ne-a mai spus că fiica ei va duce visul mai departe. Mai ales, spunem noi, că rulota îi și poartă numele fetei – La Giorgia. Are 13 ani și, cu toate că s-a născut și a crescut în Italia, acasă, pentru ea, este tot la Făgăraș.

Ne-am întors în Făgăraș în primul rând și pentru ea. Chiar dacă este născută în Italia, de câte ori veneam acasă plângea că ea vrea aici, în România. Noi aici avem o casă, iar în Italia stăteam doar într-un apartament, cu chirie. Giergia făcea naveta cu autobuzul. Aici vedea că toate fetel au uniformă la școală, voia și ea să aibă o uniformă și să învețe la Radu Negru. Învață foarte bine, acum este la Colegiul Național „Radu Negru“, însă i-am spus că după-amiezile, după ce termină de învățat, poate veni aici, la rulotă, să vadă și ea cum este“, ne-a mai spus Vetuța.

rulota3

rulota4Rulota „La Giorgia“, amplasată lângă Piața Agroalimentară, lângă farmacia Catena, îi așteaptă pe făgărășeni cu diferite produse fast-food și nu numai.

Îi așteptăm pe făgărășeni cu clătite cu nucă și miere. Diferite marmelade și dulcețuri. Am încercat și un produs cu șuncă, hamsii prăjite atât cu făină albă și făină de mălai și cu sos usturoi. Giorgia își dorește și produse pe bază de pui, piept de pui tăiat fâșii, trecut prin fulgi de porumb, cartofi prăjiți, aripioare picante și nepicante. Produsele sunt naturale, aduse de la fermă. Prețurile, spunem noi, sunt acceptabile. Mulțumim făgărășenilor și îi invităm la o degustare, sperăm criticile să fie constructive“, ne-a mai spus Vetuța Codrea.

rulota5Am stat mult timp în Italia și de mult timp ne-am tot gândit să venim acasă și să deschidem o afacere, să fie a noastră. Ne-am gândit ce ar merge, însă am văzut astfel de rulote în stil vienez și în Italia, și în Austria, clienții erau atrași de design, așa că ne-am hotărât să achiziționăm una în acest stil“, ne-a declarat și Sorin Codrea, soțul.

Eu acum învăț la Colegiul Național „Radu Negru“, sunt în clasa a VII-a, mă bucur foarte mult că am deschis această rulotă chiar cu numele meu. Îmi place mai mult aici, în România, la școală. M-a atras modul acesta de învățare, este mai greu aici. La început, aici, mi-a fost puțin greu, dar acum mă descurs foarte bine la școală“, ne-a spus și Giorgia.

rulota2Rulota „La Giorgia“ este a doua afacere deschisă în Făgăraș în cadrul proiectului Diaspora Start-Up, după ce, săptămâna trecută, s-a deschis și centrul de frumusețe „House of Beauty“. (Detalii AICI http://bit.do/e8gKu).

rulota9Este cel de-al doilea proiect deschis prin programul Diaspora Start Up, un proiect la fel de frumos și generos, prin care se înființează 3 locuri de muncă. este un proiect care propune o unitate de fast food dar, pe lângă produsele de fast-food tradiționale, vine și cu experiența câștigată în Italia și cu rețete noi și deosebite. Toate proeictele au valoarea maximă de grant, de 166.980 de lei. Ei au venit cu o contribuție mai mare sau mai mică, în funcție de structura proiectului. Proiectul în sine a fost destul de greu de pus în aplicare, întrucât procedura de achiziții durează. Noi am vrut ca beneficiarii noștri să întocmească dosarele de achiziții foarte corect, pentru că acestea pot fi verificate 10 de ani de aici înainte de reprezentanții comisiei, de finanțator. Și atunci am dorit ca totul să fie în regulă“, ne-a declarat și Elena Nemeș, coordonatorul proeictului.

Așadar, dacă doriți o dulceață de clătită, hamsii cu sos de usturoi sau un piept de pui ca la KFC, trebuie să treceți pe la Rulota „La Giorgia“, strada Nicolae Bălcescu, tronson 2, lângă Piața Agroalimentară!

(Alina ROMAN)

2


4 thoughts on “Rulota „La Giorgia“. Rețeta succesului pentru o familie de făgărășeni|FOTO

  1. constantin ionescu

    Uite ca se pot face si lucruri bune si utile.Primarul a avut curaj sa aprobe si bine a facut! Ce a facut manduc in duet cu carje?(nu merita numele cu majuscule), au furat cetatenii acestui oras!!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.