Pentru că avem multe de spus!

.

S-a votat: Personalul medical din cabinetele şcolare şi din creşa Făgăraşului va primi un spor de stres de 15%


Începând cu luna iunie 2018, personalul de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în şcoli şi grădiniţe, precum şi în Creşa ,,Mămăruţa” va primi un spor de stres în valoare de 15% din salariul de bază.

cabinet20medical12Fondurile pentru sporul de stres pentru personalul din cabinetele medicale şcolare se asigură de către Direcţia de Sănătate Publică, iar fondurile pentru personalul din creşa ,,Mămăruţa” se asigură din bugetul local.

În cabinetele medicale şcolare sunt 15 persoane care vor beneficia de noul spor (3 medici şi 12 asistente medicale), iar la creşă sunt 8 persoane (1 asistentă medicală şi 7 infirmiere).

Aceste sporuri sunt prevăzute în Regulamentul Legii nr. 153/2017. Actul normativ stabileşte că sporurile pot fi cuprinse între 12% şi 15% din salariul de bază.

Pentru ca aceste 23 de persoane să primească sporurile de stres a fost nevoie, ca o ultimă formalitate, şi de votul Consiliului Local Făgăraş. Aleşii au votat joi seara, 28 iunie, ca sporul pentru stres să fie la limita superioară prevăzută de lege, adică de 15 procente.

Pentru creşa de copii, toate sporile personalului adunate la un loc înseamnă un total de 5.259 lei/lună. Aceşti bani vor fi achitaţi lunar din bugetul local.

Pentru personalul din cabintele şcolare, sporurile însumate ajung la valoarea totală de 14.282 lei/lună, bani care vor fi asiguraţi de Direcţia de Sănătate Publică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *